ZAPALILI SE SAMI OD SEBE: Telefoni Vivo doslovce su isparili | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ZAPALILI SE SAMI OD SEBE: Telefoni Vivo doslovce su isparili

Zapaljenje litijskih baterija ne događa se po prvi put, a ovaj je put problem zahvatio brand Vivo

 Izvor: Vivo

Jedna od paleta natovarena Vivo Y20 telefonima namijenjenima tržištu Malezije zapalila se (navodno) sama od sebe, a požar se proširio na još dvije palete u blizini. Hong Kong Air Cargo avio kompanija za prijevoz robe zabranila je, navodno s još dvije avio kompanije, privremeno transport Vivo telefona zbog incidenta koji se dogodio na tamošnjem aerodromu.

Incident se dogodio neposredno pred utovar telefona i dodatne opreme u avion. Nekoliko video snimaka, koji su brzo objavljeni na raznim društvenim mrežama, uključujući Twitter, pokazuju kako izgleda paleta nakon što je požar lokaliziran te se jasno vidi da su to paketi kompanije Vivo.

 Izvor: Twitter

Kompanija Vivo odmah je reagirala priopćenjem u kojem je navela da radi na istraživanju ovog slučaja. “Primijetili smo da se pošiljka robe, među kojom su i Vivo proizvodi, zapalila na parkingu aerodroma u Hong Kongu“, napisala je kompanija u izvještaju dostavljenom AndroidAuthority portalu. “Ovome smo posvetili izuzetnu i punu pozornost i odmah poslali naš specijalistički tim, koji će zajedno s nadležnim organima, surađivati na otkrivanju točnog uzroka ovog problema“.

Prema neprovjerenim informacijama, ako je uopće razlog zapaljenju krivica Vivo kompanije, problem bi mogle biti litij-ionske baterije koje su već ranije donijele nevolje nekim drugim proizvođačima.

 Izvor: Vivo

Kapacitet ugrađene baterije je 5000 mAh, memorija se sastoji od 4 GB RAM i 64 GB interne memorije, na stražnjoj se strani nalazi trostruka kamera (13 + 2 + 2 megapiksela), a na boku je senzor otiska prsta. Ekran je dijagonale 6,51 inča u HD+ rezoluciji.

 Izvor: Vivo

Vivo je trenutno peta kompanija po tržišnom udjelu u svijetu i jedna je od kompanija kojoj se dolaskom u Europu predviđa veliki udio. Vivo bi tijekom ove godine, najvjerojatnije već na ljeto, trebao početi s poslovanjem u našoj regiji, a među telefonima koji dolaze nema modela Vivo Y20, mada bi model Y20s mogao stići do nas.

 Izvor: Vivo

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost