DOLAZI NEŠTO ŠTO DO SADA NISTE VIDJELI: Kamere ispod ekrana sljedeći su „tech krik“ | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

DOLAZI NEŠTO ŠTO DO SADA NISTE VIDJELI: Kamere ispod ekrana sljedeći su „tech krik“

Ako ste mislili da ste vidjeli sve, to je samo znak kako niste ništa vidjeli. Svjedoči tome mobilna industrija s tehnologijama koje napreduju svakih nekoliko godina

 Izvor: ZTE

Prije nekoliko godina ispod ekrana su stigli čitači otiska prsta, što je omogućilo da se prednja površina pametnog telefona produži prema dolje. Zatim su u gornjem dijelu ekrana počeli bušiti male rupice unutar kojih su smjestili prednje kamere. Ali, taj detalj mnogima ipak smeta te skrivaju taj dio ekrana, čime se i ukupna površina ekrana smanjuje. Nekoliko proizvođača predstavilo je motoriziranu selfie kameru.

 Izvor: ZTE

Sljedeći korak u povećavanju korisne površine ekrana je smještaj prednje kamere ispod ekrana, kako bismo pri gledanju serija i filmova na Netflixu i drugim streaming platformama mogli uživati u što većoj dijagonali ekrana.

Iako je to ZTE već predstavio krajem prošle godine, na modelu Axon 20 5G (selfie kamera od 32 megapiksela, ispod 6,92 inča), prava evolucija stiže u drugoj polovici ove godine kada će Samsung, Xiaomi, Oppo, Vivo, ZTE i Meizu predstaviti svoje prve modele.

 Izvor: ZTE

Vjerojatno je to jedan od razloga što Samsung kasni s predstavljanjem sljedećih (nasljednih) modela u preklopnog kućištu (serije Z Fold i Z Flip, koji su predstavljeni već početkom prošle godine), sa savitljivim ekranom. Xiaomi će kameru implementirati u model Mi Mix 4.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost