I DAN-DANAS IZAZIVAJU UZDAHE: Ovi fashion mobiteli mnogima su bili san, a rijetki su ih zaista i imali | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

I DAN-DANAS IZAZIVAJU UZDAHE: Ovi fashion mobiteli mnogima su bili san, a rijetki su ih zaista i imali

Dolce & Gabbana, Prada, Kenzo i Giorgio Armani svoj fashion pečat ne ostavljaju samo u modi nego i u mobilnoj telefoniji

 Izvor: Krunoslav Ćosić

Iako ih je vrijeme već poprilično pregazilo što se tiče performansi te im nikakav facelifting ne može vratiti mladost, fashion mobiteli i dan-danas mame uzdahe. Kako i ne bi kad su im svevremenski dizajn udahnule modne ikone poput Dolce & Gabbana, Prada, Kenzo i Giorgio Armani.

Danas su svi mobiteli poput jaja u košarici – dizajn gotovo uopće pa niti ne postoji te se pitamo čime se danas bave na tisuće dizajnera koji su radili u odjelima mobilnih proizvođača tijekom posljednjih desetljeća. Iako su u to vrijeme neki od fashion mobitela imali ekrane veličine poštanske markice, ipak su pratili i tehnološke trendove.

LG Prada 3.0
LG Prada 3.0
Izvor: Krunoslav Ćosić

Jedan od najboljih primjera je LG Prada, prvi model s ekranom kakvim se Apple iPhone proslavio (kapacitivni ekran s kojim se upravlja prstom). Na LG-jevu žalost, Apple je bio brži i svoj prvi iPhone predstavio bez ikakvog dizajnerskog potpisa (osim ako tom titulom ne želite osloviti osnivača Applea, pokojnog Stevea Jobsa). Ali je pobrao vrhnje.

LG Prada
LG Prada
Izvor: Krunoslav Ćosić

U međuvremenu, LG je kapitulirao u području mobilne telefonije tako da će modeli poput Prade (ukupno su od 2007. do 2011. izašla tri modela, a na našoj fotografiji nedostaje još jedan s preklopnom QWERTY tipkovnicom) zauvijek imati svoje mjesto u povijesti mobilne telefonije. Naročito kada pogledate pakiranja u kojem su se telefoni prodavali.

Nokia 8210 (Kenzo)
Nokia 8210 (Kenzo)
Izvor: Krunoslav Ćosić

Daleko prije Prade svoje je mjesto u mobilnoj telefoniji zauzeo Kenzo (francuska luksuzna modna kuća koju je 1970. osnovao japanski dizajner Kenzo Takada) – u 1999. godini izašla je predivna crveno-crna Nokia 8210. Uz vitku liniju i predivnu siluetu, sa 79 grama to je bio jedan od najlakših i najmanjih mobitela na svijetu.

Samsung Giorgio Armani
Samsung Giorgio Armani
Izvor: Krunoslav Ćosić

Giorgio Armani svoje je ime zauvijek zapečatio na četiri Samsungova modela iz 2007., 2008., 2009. i 2010. godine. Minimalistički dizajn i neobična smeđa boja metalno-plastičnog kućišta mogli bi se proučavati na akademiji umjetnosti. Možda se neki student odluči svoj završni rad napraviti upravo na temi o kojoj pišemo.

Sony Ericsson Jalou Dolce & Gabbana
Sony Ericsson Jalou Dolce & Gabbana
Izvor: Krunoslav Ćosić

U mobilnu telefoniju emocije je unio i dvojac Dolce & Gabbana - talijansku luksuznu modnu kuću u Legnanu su 1985. godine osnovali talijanski dizajneri Domenico Dolce i Stefano Gabbana. Naziv Jalou krasi preklopni Sony Ericsson, očigledno s ciljem izazvati ljubomoru svih djevojaka na svijetu. Čak je postojala i limitirana edicija Jalou by Dolce & Gabbana s 24-karatnim pozlatom. U svojem su naumu sigurno i uspjeli; sve su nas u 2009. godini napravili ljubomornima. Vjerojatno i one koji posjeduju taj telefon te ga ljubomorno čuvaju.

Dolce & Gabbana dodatno su uljepšali zasigurno jedan od najpoželjnijih mobitela iz 2004. godine. Tada se pojavila Motorola RAZR V3 te je poput oštrice parala poglede, a mobitel je koštao oko 6000 kuna. Za cijenu Dolce & Gabbana verzije tog preklopnog modela ne pitajte.

Najpametnije je da u ovom trenutku prestanemo tipkati po tipkovnici koju nije dizajnirao niti jedan poznati dizajner. Kako ne bismo oskvrnuli ova prava umjetnička djela.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost