PRVE NA SVIJETU: Dječje slušalice s glasnoćom koja ne prelazi zakonski dopuštenu razinu | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PRVE NA SVIJETU: Dječje slušalice s glasnoćom koja ne prelazi zakonski dopuštenu razinu

Autor Krunoslav Ćosić

U Europskoj uniji je preporučena maksimalna glasnoća zvuka u slušalica 85 decibela, ali mnogi modeli slušalica omogućuju daleko veće razine

  Izvor: Imoo

Bežične slušalice imoo Ear-care Headset namijenjene su djeci, a karakteristične su po tome što, barem tako tvrdi proizvođač, prve otvorene slušalice na svijetu za djecu kod kojih slušalica ne ulazi u uho. Imaju ograničenje glasnoće zvuka do 85 dB kako bi se smanjila mogućnost oštećenja sluha kod djece. Ovo ograničenje glasnoće zvuka preporučuje i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Zvuk se u uho prenosi sa slušalica izvan ušiju čime se omogućuje slušanje zvukova iz okoline, dok se slušalice koriste. Zgodno je za kretanje u prometu, preko pješačkih prijelaza… Istovremeno, proizvođač jamči da će slušalice isporučiti kvalitetan zvuk, bolji od drugih slušalica namijenjenih djeci.

  Izvor: Imoo

Slušalice koriste zvučnik veličine 16,2 milimetra, čime se jamči kristalna kvaliteta zvuka, otporne su na prašinu i prskanje vodom (IP54), lagane su i izrađene od antialergijskih materijala. Istovremeno, dovoljno su snažne i imaju takav dizajn koji će slušalice zadržati na glavi djeteta prilikom kretanja.

Ugrađen je Bluetooth 5.0 za povezivanje s izvorom zvuka, imaju domet do 10 metara, a nakon sat vremena punjenja baterija one će potrajati do 8 sati. Slušalice na sebi imaju infracrveni senzor uz koji se automatski kontrolira pokretanje i pauza slušanja glazbe. Cijena za imoo Ear-care Headset je 49 eura.

  Izvor: Imoo

  Izvor: Imoo