DOLAZI NA 100 UREĐAJA HarmonyOS ruši granice između različitih uređaja | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

DOLAZI NA 100 UREĐAJA HarmonyOS ruši granice između različitih uređaja

Huawei je danas predstavio HarmonyOS, novi operativni sustav koji ćemo viđati ne samo na novim nego i na starijim uređajima iz Huaweija

 Izvor: Youtube

Prije pet godina počelo se s dizajniranjem operativnog sustava HarmonyOS, a danas smo konačno vidjeli i sve bitne funkcionalnosti. Ukratko, novi OS dolazi na pametne telefone, satove i tablete, a bit će kompatibilan s mnogim drugim vrstama uređaja kao što su kućanski uređaji s kojima će se bežično komunicirati.

Iako se na prvi pogled čini vrlo sličan izgledu Androida, HarmonyOS donosi mnoge novosti, a naročito po pitanju postavki te povezivosti. Moći će se koristiti na uređajima koji imaju samo 128 kB radne memorije (da, 128 kB).

 Izvor: Youtube

Control Panel postaje središnje mjesto te se jednostavnim povlačenjem prstom po ikonama na ekranu može povećati njihova funkcionalnost te proširiti kao veći widget. Zgodno je to recimo za podešavanje alarma tako da alarm neće prekriti cijeli ekran nego samo jedan dio.

Još bolje funkcionira povezivanje s drugim uređajima. Recimo, ako želite spojiti telefon sa slušalicama, ne morate prolaziti uobičajenu i sporu proceduru, s više koraka. Dovoljno je na ekranu samo povući jedan uređaj na drugi i oni će se spojiti. Ovo je zaista vrlo korisno.

 Izvor: Youtube

Na isti se način sve s telefona prebacuje na druge uređaje – slušanje glazbe na slušalice, video razgovora na televizor… Također, i prebacivanje raznih dokumenata je sada jednostavnije. Imate li fotografiju na računalu, a želite ju preko neke poruke s telefona poslati prijatelju, dovoljno je samo povući prstom po ekranu telefona.

I povezivanje s drugim uređajima je jednostavno – samo se nasloni jedan uređaj na drugi, a zatim se preko mobilne aplikacije na telefonu obavlja upravljanje drugim uređajima.

 Izvor: Youtube

Stvaranje novih mapa na početnom ekranu na HarmonyOS uređajima je isto kao i na Androidu; dovoljno je samo povući jednu ikonu na drugu i stvorit će se nova mapa, ako želite sve slične aplikacije smjestiti u jednu mapu, radi lakše organizacije.

HarmonyOS donosi i bolje upravljanje baterijom te potrošnjom hardverskih resursa uređaja. Isti uređaj, recimo Huawei Mate 40 Pro, uz EMUI 11 će imati 4,7 sati trajanja baterije dok će uz HarmonyOS trajanje biti 5,1 sati, pri korištenju 90 fps. Huawei kaže da će na iPhone 12 Pro Max, uz 60 fps, baterija trajati 3,9 sati.

 Izvor: Youtube

Oko 100 modela Huaweijevih uređaja će od 2. lipnja početi dobivati nadogradnju na HarmonyOS: u trećem kvartalu ove godine HarmonyOS dolazi na Mate 40 seriju, P40 seriju, Mate 30 seriju pametnih telefona. HarmonyOS dobit će telefoni nova 6, nova 7 i nova 8, Mate 20 serija i MatePad. U četvrtom kvartalu ove godine HarmonyOS dolazi na Mate 20X telefone te na M6 tablete. Čak će i Mate 9, Mate 10 i P20 i nova 5 serija dobiti HarmonyOS u prvoj polovici sljedeće godine.

Na predstavljanju su predstavljeni i mnogi uređaji: Huawei Watch 3 i Huawei Watch 3 Pro satovi, tablet Huawei MatePad Pro i Huawei M-Pencil olovka, Monitor Huawei MateView, Huawei FreeBuds 4 slušalice, a najavljena je i Huawei P50 serija za koju nisu htjeli reći kad će službeno biti predstavljena. Vidjeli smo stražnju, predivnu stranu telefona te kamere Leica.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost