SUNČANE NAOČALE SUMRAK Nijanse se kontroliraju putem aplikacije | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SUNČANE NAOČALE SUMRAK Nijanse se kontroliraju putem aplikacije

Nekad nam trebaju jače zatamnjena, a nekada manje zatamnjena stakla. Ove naočale su all-in-one rješenje

 Izvor: Profimedia

Sunčane naočale više nikada neće biti iste. Visoka tehnologija zahvatila je i ovaj segment u kojem mnogi uživaju ne samo dok hodaju po suncu nego i po oblačnom vremenu te u zatvorenom prostoru. Žele pokazati svoj stil.

A taj se stil može i mijenjati, uz pomoć aplikacije na pametnom telefonu. Zahvaljujući kontroli nijansiranja leća, za što se kod klasičnih naočala inače koriste fotokromatske leće, automatski će se podesiti nijansa zatamnjenosti kao reakcija na jače svjetlo.

Ampere;dusk;sunglasses;app;lens;electrochromic;glass Izvor: Profimedia

Leće u naočalama Dusk (Sumrak) izrađene su od elektrokromnog stakla, a radi se o klasičnom dizajnu u Wayfarer stilu. Dakle, imaju klasični dizajn, ali visoku tehnologiju. Izradila ih je američka tvrtka Ampere.

Nijanse na staklima se mijenjaju kao odgovor na električne signale, a Dusk naočale nude nekoliko načina promjene zatamnjenosti. Na donjoj strani jednog dijela naočala nalazi se gumb uz koji se, kroz tri unaprijed zadana stupnja zatamnjenja, može podesiti željena nijansa.

Ampere;dusk;sunglasses;app;lens;electrochromic;glass Izvor: Profimedia

Za detaljniju kontrolu zatamnjenosti stakala koristi se uparena aplikacija uz koju se na pametnom telefonu može podesiti nijansa od 0 do 100 posto. Omiljena nijansa čak se može spremiti u profil te ju kasnije samo pokrenuti. Promjena se događa za samo 0,1 sekundu.

Moguće je odabrati model koji ima zvučnik i mikrofon kako bi se naočale koristile za telefoniranje bez ruku, pokretanje glasovnih pomoćnika Siri (Apple) i Google Assistant, ali i za slušanje glazbe te podcastova. Ni naočale nisu više ono što su bile.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost