POVRATAK ALCATELA Zašto biste kupovali silne gigabajte ako ih ne koristite? | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

POVRATAK ALCATELA Zašto biste kupovali silne gigabajte ako ih ne koristite?

Android Go edicija je jedna od najboljih stvari koja se nudi u segmentu pametnih telefona nižih cijena

 Izvor: Alcatel

Ne žele svi korisnici potrošiti velike novce za kupnju novog pametnog telefona. Postoje korisnici koji traže „value for money“ odnosno najbolju vrijednost za svoj novac.

Zašto biste kupovali silne gigabajte ako ih ne koristite. Nema smisla. Ali ima smisla kupiti točno onoliko koliko vam treba. 2 GB radne memorije dovoljna su za ugodan rad, ukoliko niste zahtjevan korisnik. Dodate li tome čisti, pročišćeni Android 11, tada vam ništa drugo niti ne treba.

Uz Android 11 Go edition ne dolaze bespotrebne aplikacije, a i one koje se koriste su 50 posto optimizirane, smanjena im je veličina pa niti ne zauzimaju memoriju. Konkretno, Alcatel 1L (2021) ima 32 GB interne memorije, a memorija je proširiva microSD karticama do 128 GB. Ako vam ustreba više memorije, imate mogućnost proširenja.

 Izvor: Alcatel

Googleove aplikacije su dostupne, ali u „lakšoj“ verziji. To znači da ćete imati sve funkcionalnosti koje su vam potrebne (Maps, Gmail, Photos…), ali aplikacije neće opterećivati operativni sustav. Instalirate li nakon toga neke također lakše verzije, na primjer Facebook Lite i Messenger Lite, Instagram Lite, ove aplikacije će vam ponuditi sve funkcionalnosti. A pri tome neće previše zauzimati niti internu niti radnu memoriju.

Čipset koji pokreće Alcatel 1L (2021) je MTK6761D te radi na taktu do 1,8 GHz. Sasvim dovoljno za većinu situacija u kojima ćete se naći s ekranom od 6,1 inča koji na vrhu ima mini notch za prednju kameru od 5 megapiksela. Koristi se HD+ rezolucija, što će vam biti sasvim dovoljno za gledanje videa, a pri tome će se baterija od 3000 mAh daleko manje trošiti nego da koristite fullHD+ rezoluciju.

Vast Display ekran ima omjer 19,5:9 tako da je prilagođen gledanju streaming servisa, a koristi se IPS matrica koja jamči kvalitetan prikaz, dobre vidljive kutove, dobar kontrast i optimiziranu potrošnju energije. U večernjim satima možete koristiti način koji olakšava čitanje te manje umara oči i smanjuje utjecaj na spavanje.

 Izvor: Alcatel

Na stražnjoj se strani nalazi dvostruka kamera od 13 megapiksela plus 2 megapiksela za makro snimke. Uz dodatni senzor moći ćete snimiti dokumente u dobroj kvaliteti te ih poslati drugoj strani. To je sve češća opcija koju u vrijeme korone koristimo prilikom korištenja raznih servisa i usluga.

Kamera na Alcatelu dobro će vam doći i prilikom snimanja bokeh efekata uz koje možete dobiti efekt zamućenja pozadine. Moguće je snimiti i široke panoramske snimke, a kamera nudi i praćenje osobe, životinje ili predmeta koje snimate; zgodno ako lovite svojeg psa ili automobil koji se kreće. Podržana je i elektronska stabilizacija videa koji se snima u fullHD rezoluciji.

 Izvor: Alcatel

4G pametni telefon Alcatel 1L (2021) nudi i neke napredne mogućnosti – otključavanje lica prednjom kamerom, na stražnjoj strani je senzor otiska prsta, a dobro će vam doći i 3,5 mm ulaz za slušalice. Za one koji vole slušati radio, imaju integriranu FM aplikaciju.

Želite li što više iskoristiti ovaj smartphone, svakako isprobajte Google Assistant, digitalnog pomoćnika kojeg možete pitati bilo, kao što inače koristite Googleovu tražilicu, ali na praktičniji i brži način. Vozite li se biciklom, hodate ili ste lijeni tipkati, možete sve obaviti glasom, a pri tome je samo potrebno pritisnuti posebnu tipku na boku telefona tako da ne morate ništa niti tražiti po izborniku telefona.

Alcatel 1L (2021) dolazi u sivoj Power Grey i plavoj Twilight Blue boji kućišta uz 2D staklo.

 Izvor: Alcatel

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost