MWC 2021 Uskoro u prodaju stiže pametni telefon s cijenom od samo 59 eura | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

MWC 2021 Uskoro u prodaju stiže pametni telefon s cijenom od samo 59 eura

Alcatel je već nekoliko godina poznat po svojoj seriji 1, a najnoviji model ponovo fokus stavlja samo na neophodno

 Izvor: Alcatel

Alcatel je tijekom Mobile World Congressa predstavio novi početni model pametnog telefona. Android 11 Go edicija verzija je softvera koja omogućuje i da pametni telefoni sa samo 1 GB radne memorije bez problema obavljaju sve što je potrebno. Dakle, sve Googleove aplikacije izvodit će se na Alcatelu bez zastajkivanja, a dio funkcija obavlja se u oblaku.

 Izvor: Alcatel

Alcatel 1 (2021) ima internu memoriju od 16 GB, korisniku je dostupno 12 GB (preostali gigabajti troše se na operativni sustav), a memorija se može proširiti karticama do 32 GB. Ovaj best buy telefon ima četiri procesorske jezgre koje rade na taktu do 1,28 GHz.

Ekran je (za današnje vrijeme) manje dijagonale od 5 inča, što je odlično za korisnike koji traže manji telefon. Rezolucija je 960 x 480 piksela pa se baterija od 2000 mAh neće pretjerano trošiti kako bi se energijom opskrbili sve točkice na ekranu. Ekran je u filmskom omjeru 18:9, a prekriva 71,78 posto prednje površine telefona,

Punjač dolazi u pakiranju, struja je jakosti 550 mA te će mu trebati više od tri sata dok se baterija napuni. A kad se napuni imat ćete na raspolaganju 18 sati razgovora preko 2G mreže, 13 sati preko 3G mreže te 8 sati preko 4G mobilne mreže.

 Izvor: Alcatel

Što se tiče kamera, u tom dijelu Alcatel 1 2021 nudi samo najosnovnije, ali imat ćete obje kamere. Na stražnjoj se strani nalazi senzor od 5 megapiksela, a na prednjoj od 2 megapiksela. Ono što karakterizira i prednju i stražnju kameru je prepoznavanje odnosno praćenje lica osobe koju snimate pa ako se kreće kamera će pratiti osobu (face tracking).

 Izvor: Alcatel

Cijenimo što Alcatel 1 ima Eye Comfort način rada koji regulira plavo osvjetljenje - znamo da je štetno za naše oči te da je potrebno u noćnim satima regulirati njegovu jakost kako bismo mogli normalno zaspati nakon što prestanemo koristiti mobitel.

 Izvor: Alcatel

Kućište dolazi u crnoj Vulcano Black i plavoj Al Aqua boji, ima teksturu koja smanjuje klizanje telefona u ruci, a na površini ne ostaju niti tragovi prstiju. Alcatel 1 (2021) koštat će samo 59 eura, a u prodaju u Europu dolazi u kolovozu ove godine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost