Evo kako promijeniti veličinu teksta na pametnom telefonu | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Evo kako promijeniti veličinu teksta na pametnom telefonu

Autor Smartlife

Zašto naprezati oči, povećajte ili smanjite font u svega nekoliko koraka

  Izvor: Shutterstock

Pametne telefone skoro svi koriste, od mlađih pa sve do starijih ukućana, a upravo oni najstariji nekada imaju problem pročitati što se nalazi na njihovim telefonima. Nova opcija na iOS 15 uređajima dozvoljava korisnicima da sami odaberu veličinu teksta za svaku aplikaciju zasebno.

Prethodne su verzije imale mogućnost mijenjanja veličine fonta, ali sada će korisnici tih uređaja moći unaprijediti svoje korisničko iskustvo po osobnim preferencijama. Na primjer, možete podesiti da tekst u vašoj email aplikaciji bude manji, a istovremeno na nekoj drugoj aplikaciji, recimo u Facebooku, znatno veći nego što ste na to navikli, kao i obrnuto.

 smartphone,android,concept,icon,screen,illustrative,media,platfo Izvor: Shutterstock

Kako je iOS 15 još uvijek u beta fazi (trenutno je aktualan iOS 14.6), ovu opciju možete isprobate ako instalirate tu verziju. Najprije je potrebno provjeriti da se Text Size opcija nalazi u vašem iOS Control Center. Ako to ne možete pronaći otvorite podešavanja i uđite u opciju More Controls kako bi na znak plus dodali Text Size, prenosi the Verge.

Kada ste dodali tu opciju otvorite aplikaciju u kojoj želite promijeniti veličinu fonta, a onda povucite prstom s gornjeg desnog prema lijevom donjem dijelu ekrana kako biste otvorili Control Center. Tu se nalazi ikonica Text Size koja na sebi ima jedno veliko i jedno malo slovo A - kliknete na nju kako bi se otvorio izbornik na kojem možete podesiti veličinu teksta.

Nakon što podesite veličinu koja vam odgovara, samo izađite iz tog prozora i Control Center opcije. Korisnik ima mogućnost izabrati da se taj font prilagodi za sve aplikacije ukoliko odabere All Apps.

Što se tiče Android uređaja, oni za sada nemaju opciju promjene veličine teksta pojedinačne aplikacije (vjerojatno postoji program za tako nešto u Google Play Store trgovini aplikacija), ali korisnik ima mogućnost promijeniti veličinu fonta na nivou cijelog sistema, uključujući i aplikacije.

U ovisnosti od modela vašeg Android telefona, ta se opcija može nalaziti na različitim mjestima, ali generalno ćete ju pronaći tako što posjetite podešavanja i opciju Accessibility, a u njoj se nalazi Font size. Na Huaweijevim ćete telefonima tu opciju pronaći u Display & brightness i Text and display size. Uz pomoć klizne trake možete odrediti veličinu teksta.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI