KAD JE VRIJEME ZA ZAMJENU Provjerite stanje baterije pametnog telefona | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

KAD JE VRIJEME ZA ZAMJENU Provjerite stanje baterije pametnog telefona

Do zdravlja baterije možete doći kroz izbornik ili utipkavanjem koda

 Izvor: - / Stock Budget / Profimedia

Baterije mobilnih telefona gube svoj kapacitet s vremenom i svako punjenje skraćuje životni vijek. Želite li brzo i lako saznati koliko je ciklusa punjenja vaša baterija prošla kao i na kojem je nivou kapaciteta u odnosu na stanje kad ste je kupili - imamo par trikova za vas.

Provjeriti zdravlje baterije mobilnog telefona je lakše nego provjeriti stanje baterije laptop računala i oduzet će vam vrlo malo vremena. Za provjeru stanja baterije mobilnog telefona postoji više načina od kojih ćemo vam opisati dva najčešća koja bi trebala biti dostupna svim korisnicima. Ipak, postoji mogućnost da se ova funkcionalnost neće pojaviti na svim telefonima, što ovisi o verziji operativnog sustava.

Provjera zdravlja baterije kodom

U meniju za pozivanje utipkajte kod *#*#4636#*#* i u trenutku tipkanja posljednjeg znaka zvjezdice otvorit će vam se novi meni u kojem ćete dobiti stanje baterije. U okviru tog menija pojavit će se Battery information odjeljak u kojem ćete vidjeti stanje baterije, uključujući temperaturu, broj ciklusa završenih punjenja, životni vijek baterije sa stanjem dobro, u redu ili loše i druge informacije o bateriji.

1;android;battery;battery icon;battery level;battery mark;battery warnings;black;charger broken;charging;dry batteries;electric;energy;energysaving;grain;icon;lcd;mobile;mobile phone;power;powersaving;red;reduced;remaining amount mark;save;screen;smartphone;smartphone charger;the lowbattery;the remaining one;the rest;warning;wear and tear;while charging;wood back;wood background;wood table Izvor: - / Stock Budget / Profimedia

Provjera zdravlja baterije na drugi način

Ako je vaš telefon zaštićen bilo kakvim softverom protiv kodova onda se ni ovaj, koji smo opisali iznad, neće izvršiti. U tom slučaju u Settings pa Battery meniju potražite informacije o bateriji vašeg telefona.

Samsung One UI će vam u tom slučaju pokazati u kakvom je stanju baterija, što će biti opisano nekim od riječi good, bad itd, ali nećete dobiti informaciju o tome koliko ciklusa punjenja je baterija imala. Na Xiaomi telefonima ćete istom putanjom dobiti informaciju o temperaturi baterije i ona bi trebala biti ispod 50 stupnjeva Celzijusa.

Još jedan trik za otkrivanje stanja baterije na Samsung telefonima, ako to nemate kroz Settings/Battery opciju, dostupan je putem Samsung Members aplikacije, u dijelu Get Help koji je odmah na početnom ekranu. Kad se nađete u njemu idite do informacija o bateriji i tamo ćete pronaći podatke o stanju baterije, njenom kapacitetu i trenutnom nivou napunjenosti.

accumulator;android;bar;battery;black;cellphone;charge;clock;communication;dashboard;device;digital;display;electric;electronic;energy;equipment;gadget;indicator;interface;level;line;mobile;percent;phone;power;screen;sign;smart;smartphone;status;status bar;status line;symbol;technology;telephone;touch;wireless Izvor: Pavel Isupov / Stock Budget / Profimedia

U ovisnosti od proizvođača moguće je da ćete dobiti različite informacije kao i da vam svaki neće pokazati životni vijek tj. trajanje baterije jer neki od proizvođača to ne dopuštaju.

Provjera baterije pomoću aplikacije

Ako želite provjeriti stanje vaše baterije, a ne radi vam kod i vaš proizvođač ne prikazuje direktno u kakvom je stanju baterija vašeg telefona onda je za vas rješenje neka od besplatnih aplikacija dostupnih u Google Play trgovini.

Pokušajte s aplikacijama AccuBattery od Digibites kompanije, CPU-Z od CPUID kompanije i Battery od MacroPinch kompanije. Ove aplikacije su provjerene, nisu prijevara ili virusi, imaju dobre preporuke (ocjene su im od 4,4 do 4,6) i komentare i besplatne su.

internet;network;power;tech;telecommunication;black;logo;xiaomi;charging;electronic;smart;device;phone;technology;android;cellphone;mobile;smartphone;modern;digital;mi;gadget;screen;editorial;background;connect;display;interface;note;product;telephone;touch;battery;brand;business;communication;equipment;illustrative;closeup;electricity;fast;hdr;inside;EDITORIAL_ONLY;alamyunknown Izvor: Vera Aksionava / Alamy / Alamy / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost