IDE 11,5 KM/H Robot pas slijedi čovjeka poput pravog psa | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

IDE 11,5 KM/H Robot pas slijedi čovjeka poput pravog psa

CyberDog košta više od 1500 USD, a za kretanje koristi niz kamera i senzora

 Izvor: Xiaomi / Ferrari / Profimedia

Xiaomi CyberDog već u nazivu daje do znanja o kakvom se psu radi. Naravno, pas nije stigao iz svemira, ali tako izgleda na fotografijama.

Ovaj robot može prepoznati ljudsko držanje i raspoznati izraz ljudskog lica te se može naučiti da slijedi svog vlasnika ili druge subjekte. Ima šest mikrofona. Nadalje, robot raspoznaje prepreke (uz točnost u centimetar) uz pomoć ugrađenih kamera, GPS modula i 11 senzora te uz pomoć servo motora postiže brzinu kretanja od 11,5 km/h. To je dvostruko brže nego je prosječna brzina kretanja odraslog čovjeka (5 do 6 km/h).

CyberDog;Xiaomi;robot;dog;mechanical;sport;Boston Dynamics;rival Izvor: Xiaomi / Ferrari / Profimedia

CyberDog ima sličnosti s originalnim četveronožnim Spotom kojeg je razvila američka tvrtka za robotiku Boston Dynamics, a novi Xiaomijev robot pridružuje se mehaničkim robotima koje su već lansirale tvrtke širom svijeta.

CyberDogovim mozgom upravlja NVIDIA Jetson Xavier NX platforma. To je superračunalo s umjetnom inteligencijom koje uključuje 384 CUDA jezgre, 48 tenzorskih jezgri, 6 Carmel ARM CPU-a i 2 motora koja omogućuju učenje. Memorija je SSD disk kapaciteta 128 GB.

CyberDog;Xiaomi;robot;dog;mechanical;sport;Boston Dynamics;rival Izvor: Xiaomi / Ferrari / Profimedia

Xiaomi je izradio 1000 jedinica CyberDoga po cijeni od 9.999 RMB (oko 10.000 kuna), a namijenjeni su ljubiteljima Xiaomija, inženjerima i robotskim entuzijastima kako bi zajedno istražili ogromne mogućnosti CyberDoga. Xiaomi ne otkriva laje li poput pravog psa.

Xiaomi CyberDog
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost