Dobro će vam doći opcija za koju rijetko tko zna | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Dobro će vam doći opcija za koju rijetko tko zna

Snipping Tool je dio Windows 10 sustava uz koji ćete brzo snimite dio ekrana koji vam je potreban

 Izvor: Lenovo

Ovo je zaista jedna od najkorisnijih opcija za koju malo tko zna. Trebate li nabrzinu napraviti Screenshot tj. sliku ekrana prozora ili dijela prozora PC-ja u kojem radite koristite Windows tipku + Shift + tipka S.

Otvorit će vam se Windows 10 poseban Snipping Tool prozor u kojem ćete imati mogućnost odabrati koji dio prozora i na koji način želite napravite sliku ekrana. Snipping Tool je dio Windows 10 sustava i omogućuje brzo i lako snimanje točno onog dijela ekrana koji vam je potreban.

Pritom možete zadržati sve što na taj način snimite kako biste poslije bili u prilici obaviti izmjene na snimljenom dijelu ekrana. Prvo kliknite na Windows tipku + Shift + tipkar S i pojavit će se Snipping Tool opcija.

U gornjem centralnom dijelu pojavit će se opcije za snimanje ekrana, i to:

• Pravokutni screenshot
• Screenshot slobodnog oblika
• Screenshot prozora
• Screenshot cijelog ekrana
• Zatvori screenshot.


Kada napravite ccreenshot koji vam po obliku i mjestu odgovara, Windows 10 će ga zapamtiti, uključujući i prethodne screenshotove. Sve će se nalaziti u međupremniku, opciji Windows 10, koju bi svakako trebalo koristiti redovno.

Da biste pozvali međuspremnik pritisnite Windows tipku + tipka V i aktivirat će se clipboard u kojem će se nalaziti sve što ste kopirali do maksimalnog broja sadržaja, koji sami možete podesiti u opcijama operativnog sustava.

Snipping Tool je dobar i po tome što se pojavljuje iznad svih aplikacija koje koristite tako da uvijek možete snimiti dio ekrana u okviru neke aplikacije koja vam treba i kasnije ga jednostavno prebaciti u drugi program i obraditi. U novi Windows Paint, na primjer.

Zanimljivo je da je Snipping Tool za Windows 11 dodatno poboljšan pa se mogu zalijepiti i oznaka i tekst na svaki napravljeni screenshot, ali ćete to moći koristiti samo kad prijeđete na novi Microsoft OS.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost