RAW FOOD Pravo vrijeme za sirovu prehranu putem aplikacije | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

RAW FOOD Pravo vrijeme za sirovu prehranu putem aplikacije

Svjedoci smo toplinskog vala kada je svaka moguća dodatna toplina nepoželjna pa je i hrana bolja ako je sirova

 Izvor: Tatjana Baibakova / Alamy / Alamy / Profimedia

Trenutne visoke temperature podnose se na različite načine, a jedan od njih je prehrana bogata voćem, povrćem, orašastim plodovima i klicama žitarica koje se pripremaju bez zagrijavanja ili zagrijavanjem najviše do 49°C.

Sirova hrana ili Raw Food nije novost budući su se ljudi oduvijek prehranjivali skupljanjem voća, povrća i orašastih plodova koje su našli u svojoj okolini sve do 10 tisuća god.pr.Kr. kada je počelo uzgajanje biljaka na plodnim zemljištima i organiziranje uzgoja životinja.

 Izvor: Google

Upravo sirova i neprerađena hrana predmet je mnogih istraživanja u očuvanju zdravlja pa postoje mnoga svjedočanstva o ljudima koji su ublažili bolest ili potpuno ozdravili uz pomoć prehrane sirovom hranom.

Cijela teorija Raw Food prehrane polazi od činjenice kako je za zdravlje jako bitno što unosimo u organizam jer bitno je jesti takvu hranu koja će pridonijeti cjelokupnom zdravlju. Hrana ne bi smjela biti termički obrađena na temperaturi višoj od 49°C jer se na taj način uništavaju enzimi koji su sastavni dijelovi svake stanice u organizmu.

Sirova i prirodna hrana dugotrajnim konzumiranjem regenerira cijelo tijelo, a posebno debelo crijevo koje predstavlja ključni organ prilikom probave hrane.

walnut;seed;edible;nut;nutmeat;juglans regia;persian walnut;food;antioxidant;healthy;fresh;raw;fruit;ingredient;brown;selective focus;nobody;horizontal;color photo;photograph;studio shot;snack Izvor: Ildi Papp / Panthermedia / Profimedia

Osnovna svrha ovog organa za izlučivanje je skupljanje otpadnih tvari iz cijelog tijela i odstranjivanje putem mišićne peristaltike dok se u debelom crijevu osim otpadnih tvari iz hrane skupljaju i milijuni dotrajalih i odumrlih stanica koje uslijed vrenja postaju otrovne.

Zbog svega navedenog potrebno je poboljšati prehranu, uvesti više svježeg voća, povrća, orašastih plodova i sirovih klica, ljeto s obiljem svježih namirnica idealno je za početak, a sve to moguće je na pametan način provesti putem aplikacije FullyRaw by Kristina.

Ovaj vodič za zdraviji život nudi više od 100 različitih recepata raspoređenih po kategorijama – sokovi, salate, juhe, deserti, glavna jela, umaci i slatki obroci koji pružaju potpun doživljaj sirove prehrane koja je ukusna, hranjiva, zdrava i jednostavna za pripremu.

Recepti s detaljnim uputama, fotografijama živih boja i adekvatnim videozapisima moguće je lako pratiti dok se vama omiljeni recepti mogu spremiti, a recepte je moguće i pretraživati. U okviru aplikacije stvorite popis za kupnju potrebnih namirnica putem direktnog dodavanja sastojaka iz recepata.

Temeljem ponuđenih recepata odaberite jednu od zadanih kategorija - početničku, kategoriju za gubitak kilograma ili za detoksikaciju organizma te pratite svoj napredak.

background;abstract;food;pattern;fruit;texture;nature;peanut;health;nut;fat;nutrition;organic;dry;macro;healthy;seed;snack;brown;vegetarian;white;isolated;raw;oil;tasty;natural;peanuts;protein;peeled;group;eat;ingredient;diet;closeup;meal;shell;roasted;object;kernel;groundnut;top;plant;studio;up;breakfast;aroma;red;gourmet;fried;energy;NOT_EDITORIAL_ONLY;alamyunknown Izvor: Serhii Reshetylov / Alamy / Alamy / Profimedia

Putem ove aplikacije moguća je potpuna pretplata koja donosi novu razinu korištenja brojnih recepata, a da je sve više pobornika ovakve vrste prehrane govori činjenica da je aplikacija instalirana više od 10 tisuća puta.

Ukoliko želite započeti s ovakvim načinom prehrane neka prijelaz na sirovu hranu ide polako, prvo uvođenjem sokova od voća i povrća, zatim treba povećati količinu salate u glavnom obroku i postepeno smanjiti količinu nezdrave hrane i pića.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost