ČITAJTE SUTRA NA SMARTLIFE.HR Društvene mreže i rasizam | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ČITAJTE SUTRA NA SMARTLIFE.HR Društvene mreže i rasizam

Čine li platforme društvenih medija dovoljno protiv rasizma, naročito u nogometnom svijetu?

Rasizam i nogomet (1) Izvor: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

U 2018. godini Facebook je uklonio 11,3 milijuna postova, a u 2019. godini gotovo dvostruko više. U 2020. godini došlo je do prave eksplozije rasističkih objava na ovoj društvenoj mreži.

Na nedavno završenom natjecanju Euro 2020, nakon nogometne utakmice između Engleske i Italije, u kojoj su Talijani pobijedili i osvojili naslov prvaka Europe, primjetan je porast rasističkih komentara i prijetnji na društvenim mrežama. U engleskoj nogometnoj ligi najgori su fanovi kluba Aston Villa.

Provedena je anketa u kojoj je istraživano čine li društvene mreže dovoljno te trebaju li nogometni klubovi i igrači bojkotirati društvene mreže iz tog razloga. Rezultate ćemo objaviti sutra na Smartlife.hr.

Do tada ne propustite odličan pregled svih igraćih video konzola od 1982. godine – prva gaming konzola Magnavox Odyssey iz 1972. godine koštala je 99 američkih dolara. Bez odlaska u salon možete imati idealne obrve, i to uz pomoć mobilne aplikacije. Planirate li kupnju grafičke kartice, a razmišljate o rabljenoj, prvo pročitajte naš članak o opasnostima.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost