Nećete vjerovati što je čovjek pronašao unutar grafičke kartice | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Nećete vjerovati što je čovjek pronašao unutar grafičke kartice

Čovjek se dočepao najjače nVidia grafičke kartice. Uslijedilo je iznenađenje

nVidia RTX3080 Ti Izvor: nVidia

Kupio je model RTX 3090 te je od samog početka imao ozbiljnih problema sa zagrijevanjem. Otvorio je grafiku i shvatio u čemu je stvar.

NVidia RTX 3000 serija grafičkih kartica, posebno jači modeli, poznati su po tome što se poprilično zagrijavaju, a neke igre su uspjele spaliti nekoliko kartica zbog neoptimiziranih drivera. Međutim, Antony ter Horst iz Nizozemske nije mogao vjerovati kada se samo nakon minutu-dvije temperatura kartice popela na više od 110 stupnjeva, što je previše čak i za model 3090.

Sam svoj majstor

Kako ovih grafika uslijed nedostatka čipova i pomame za rudarenjem nema u prodaji, Antony je odlučio sam otvoriti grafičku, umjesto da ju šalje na servis. Posebno jer je u pitanju bila referentna nVidia kartica RTX 3090, takozvani Founders Edition.

Kada je otvorio grafičku karticu imao je što i vidjeti - umjesto termalne podloge preko memorijskih čipova nalazila se gumena rukavica za prst. S 24 GB GDDR6 memorije koja radi na 1220 MHz hlađenje je ekstremno bitan faktor pa nije ni čudo što se kartica pregrijavala kada je guma stvarala izolaciju između čipova i hladnjaka.

 Izvor: Reddit / Anthony ter Horst

 Izvor: Reddit / Anthony ter Horst

Gumene rukavice koje se stavljaju samo na prste uobičajene su za radnike u tvornicama u kojima rade s preciznom elektronikom jer ne zahtijevaju da cijela ruka bude u rukavici tijekom cijele smjene nego samo prsti s kojima se dodiruje ono s čime rade.

Izgleda da je nekome u tvornici tko je trebao provjeriti termalnu podlogu na memorijskim čipovima skliznula rukavica, što radnik nije prijavio, pa je grafika stigla do slobodne prodaje s potencijalno opasnom konfiguracijom koja je mogla napraviti ozbiljnu nesreću.

Antony je, očekivano, bio iznenađen i pomislio je da je u pitanju neki specijalni tip izolacije, ali kada je malo bolje pogledao i vidio da se unutar rukavice nalazi termalna podloga sve mu je bilo jasno. Nakon što je na Reddit mreži objavio svoje otkriće krenula je lavina komentara jer ova rukavica neodoljivo podsjeća na kondome. Nakon što je uklonio dio rukavice grafička je nastavila raditi na "normalnih" 86 stupnjeva.

Making Nvidia’s CEO mad - RTX 3090 Review
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost