Ovo su najbrži načini pokretanja kamere na Android telefonima | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Ovo su najbrži načini pokretanja kamere na Android telefonima

Autor Davor Dakić

Vaš Android telefon ima dvije metode uz koje ćete još brže pokrenuti kameru

 Zaključan ekran smartphone Izvor: Shutterstock

Većina ljudi stavlja prečac do aplikacije kamere na početni ekran telefona kako bi se kamera brzo pokrenula, što je je dobra praksa, ali postoje i bolja odnosno brža rješenja, objavio je Joe Fedewa na howtogeek.com.

Pokretanje sa zaključanog zaslona

Počet ćemo s nešto bržom metodom. Mnogi Android uređaji imaju prečac do kamere izravno na zaključanom zaslonu. Dakle, čim dotaknete ekran, bez otključavanja ekrana, pojavit će se prečac do kamere. Bez potpunog otključavanja uređaja.

Na primjer, evo kako to izgleda na pametnom telefonu Samsung Galaxy. Prečac kamere nalazi se u donjem desnom kutu. Jednostavno dotaknite ikonu kamere i pomaknite ju ulijevo, a aplikacija kamere pojavit će se s desne strane. To je to! Na ovaj ćete način preskočiti korak otključavanja i doći do kamere malo brže.

 Lock Screen kamera Izvor: Howtogeek.com

Napomena: ovaj način ne zaobilazi sigurnost vašeg zaključanog zaslona tako da pokreće samo kameru.

Pokrenite kameru s gumbom za uključivanje uređaja

Najbrži način pokretanja kamere je korištenjem gumba za uključivanje telefona. Ova metoda ne zahtijeva prevlačenje prstom po ekranu ili otključavanje telefona. Super je brza i vaš Android uređaj ovu metodu najvjerojatnije podržava.

Sve što trebate učiniti je dvaput pritisnuti gumb za uključivanje telefona smješten na boku uređaja. Ako vaš uređaj to podržava, kamera će se odmah pokrenuti.

 android-power-button Izvor: Howtogeek.com

Ovo je funkcionalno u bilo kojem trenutku, čak i ako na telefonu koristite neku drugu aplikaciju – samo dvaput pritisnite power tipku. Možete na ovaj način pokrenuti kameru i dok je telefon zaključan u džepu. Samo dvaput pritisnite gumb za uključivanje i fotoaparat će se pokrenuti. Zgodno ako ste u nekoj opasnosti i želite snimiti situaciju. Ne morate petljati u tom trenutku po mobitelu, nakon što ga izvadite van džepa.

Nema ništa gore od propuštanja trenutka jer niste mogli dovoljno brzo izvaditi mobitel i pokrenuti kameru kako biste snimili scenu koja se više neće ponoviti. Uz ove savjete to ćete uspjeti u djeliću sekunde.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI