I BEZ PRISTUPA INTERNETU Google Drive u offline načinu rada | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

I BEZ PRISTUPA INTERNETU Google Drive u offline načinu rada

Autor Smartlife

Promjena je najavljena na službenom Googleovom blogu

 Google Drive (2) Izvor: Rafael Henrique/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Google želi svim korisnicima ponuditi više izbora tijekom rada s različitim vrstama dokumenata, a prvi dokumenti koji će biti dostupni bez mreže su PDF-ovi, Office dokumenti i slike (video za sada nije u planu).

Google Drive offline (Google Disk) je u testnoj fazi još od početka 2019. godine, ali će tek sada biti dostupan svim poslovnim i običnim korisnicima koji plaćaju ili ne plaćaju pretplatu na Drive tj. Google Cloud.

Kako bi se dokumenti pojavili i u načinu bez povezanosti na internet korisnik ih treba prethodno označiti za offline način rada, a zatim će biti preuzeti za pregledavanje i obradu. Nakon što se korisnik ponovo spoji na mrežu svi podaci i izmjene unesene u dokumentu dok je korišten način bez interneta bit će sačuvane i online dostupni automatski, a da bi se pristupilo offline načinu potrebno je instalirati Windows ili Mac Google Drive Desktop klijent.

 Google Drive (1) Izvor: Maor Winetrob / Alamy / Alamy / Profimedia

Osim za obične korisnike, Google Drive offline način bit će dostupan i za korisnike sljedećih opcija koje se plaćaju:

• Google Workspace
• Cloud Identity Free
• Cloud Identity Premium
• G Suite Basic
• Business korisnici

Google korisnicima s osnovnim računom omogućuje 15 GB prostora za dokumente i multimediju u cloudu koji se dijele na sve usluge pa ćete morati voditi računa koje dokumente stavljate u offline način rada.

Opcija pristupa dokumentima bez interneta bit će dostupna svim spomenutim korisnicima odmah ili najkasnije do kraja rujna ove godine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI