SMARTBLOCK: Firefox vam se više neće rušiti | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SMARTBLOCK: Firefox vam se više neće rušiti

Autor Smartlife

Nova verzija Firefoxa rješava najveći problem koji je donijela prethodna verzija, stoga ažurirajte svoj web preglednik

  Izvor: Profimedia

Nadogradnja je dostupna za Windows, Mac i Linux uređaje. Kompanija Mozilla je osvježila svoj internetski preglednik Firefox te je s novom verzijom 87 riješen jedan veliki problem. Firefox 86 je korisnicima predstavio nove standarde privatnog pretraživanja interneta zahvaljujući opciji Total Cookie protection.

Ta je opcija imala za cilj ograničavanje kolačića s web lokacije na kojoj su stvoreni, što sprječava kompanije da koriste iste u praćenju vaše pretrage. Ovakav sistem kolačića je odavno najrasprostranjenija metoda za prikupljanje podataka o korisnicima, ali Firefox je još od 2015. godine imao problem s opcijom "blokiranjem sadržaja" (Content Blocking) koja je dovodila do toga da se pojedine internetske stranice potpuno slome (ne mogu se učitati, ne funkcioniraju, itd...).

  Izvor: Mozilla

Sada će se to promijeniti s Firefox 87 verzijom koja je dobila novi inteligentniji mehanizam blokiranja praćenja koji omogućuje korisniku privatno "surfanje", bez da se stranice "slome". Zbog nove opcije Firefox zvuči primamljivije za korištenje od glavnih rivala, Chrome i Edge preglednika.

Nova verzija je dostupna za Mac, Windows i Linux operativne sustave, a novi preglednik donosi novu opciju koja će se zvati SmartBlock. Ona popravlja stranice koje se ne mogu učitati dok koristite Private Browsing Windows i Strict mode. Prije ove opcije vaša Firefox zaštita blokirala bi fotografije, neovisne skripte i druge sadržaje, prenosi LapTopMag.

  Izvor: Mozilla

SmartBlock to mijenja, nova funkcija privatnosti može pružiti „lokalne dodatke za blokirane neovisne skripte za praćenje“. "SmartBlock dodaci dolaze s novim Firefoxom, nijedan sadržaj treće strane iz programa za praćenje se uopće ne učitava te ne postoji nikakva šansa da vas prate na taj način. Ovi dodaci u sebi ne sadržavaju nikakav kod koji bi podržavao funkcionalnost praćenja" - ističe Mozilla u svom blogu.