BITCOIN U 2021. GODINI Usponi i padovi najpopularnije kriptovalute | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

BITCOIN U 2021. GODINI Usponi i padovi najpopularnije kriptovalute

Početak 2022. godine za bitcoin nije na razini najboljih dana u prošloj godini

 Izvor: Profimedia

47.273 USD cijena je za jedan bitcoin na dan 3. siječnja 2022. Unatrag godinu dana bitcoin je uspio postići 68.990 USD iako su neki prognozirali da bi mogao prijeći vrijednost od 100.000 USD. U istoj godini bitcoin je imao najnižu vrijednost 27.882 USD, što je mnogima zasigurno donijelo glavobolju. Na grafu možete vidjeti kako se kroz 365 dana kretala vrijednost jednog bitcoina.

Bitcoin vrijednost u 2022.jpg Izvor: Coindesk

Prva decentralizirana kriptovaluta na svijetu, što je vrsta digitalne imovine koja koristi kriptografiju s javnim ključem za snimanje, potpisivanje i slanje transakcija putem bitcoin blockchaina funkcionira bez nadzora središnjeg tijela.

Bitcoin mrežu (s velikim slovima "B") pokrenuo je u siječnju 2009. anonimni računalni programer ili grupa programera pod pseudonimom "Satoshi Nakamoto". Koristi se peer-to-peer sustav elektroničkog plaćanja koji koristi kriptovalutu zvanu bitcoin (malo slovo "b", novčane se valute pišu malim slovom) za prijenos vrijednosti putem interneta ili za skladištenje vrijednosti poput zlata i srebra, objašnjava Coindesk.com na kojem se svakodnevno, odnosno iz minute u minutu može pratiti vrijednost kriptovalute.

Bitcoin (3) Izvor: Dmytro Olegovich Zakharchuk / Alamy / Alamy / Profimedia

Svaki bitcoin se sastoji od 100 milijuna satoshija (najmanjih jedinica bitcoina), što pojedinačni bitcoin čini djeljivim do osam decimalnih mjesta. To znači da svatko može kupiti djelić bitcoina sa samo jednim američkim dolarom.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost