EMOCIJE I GAMING Igre se formiraju onako kako se igrač osjeća | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

EMOCIJE I GAMING Igre se formiraju onako kako se igrač osjeća

To su i vježbe za suočavanje s prijetnjama, ali je pitanje tko ih smije igrati

Kontroler joystick.jpg Izvor: Photo by lalesh aldarwish from Pexels

Video igre utječu na emocije igrača pa je, na primjer, puno onih koji tvrde da ih horror filmovi ne uznemiravaju koliko igre strave i užasa. Vjerojatno je tako jer se u igri sudjeluje više nego u filmu pa stvari ponekad postanu stvarnije nego što bi se željelo.

Sve je više igara u kojima se može birati kraj jer igrač nailazi na raskrižja i svojim izborom mijenja tijek igre. Pored toga se u priče sve više danas miješa i umjetna inteligencija te drugi elementi koji prate ponašanje igrača. Na taj se način detektiraju pokreti koje pravi, broje se otkucaji srca i analiziraju drugi elementi koji odaju kako se igrač osjeća.

Tako emocije postaju sastavni dio igre pa tijek radnje u dobroj mjeri ovisi i od ponašanja igrača. Evo nekoliko naslova koji mogu poslužiti kao primjeri.

Skip a Beat

Podaci o igraču se prikupljaju preko pametnog telefona, a kada kažiprst drži na senzoru kamere. Tako se mjeri broj otkucaja srca te dobiveni rezultati utječu na ono što se događa u igri.

Skip A Beat Gameplay
Izvor: Youtube

Mindlight

U ovoj igri najveći neprijatelj je anksioznost, a situacija se i ovdje procjenjuje na temelju broja otkucaja srca. Što je igrač uplašeniji to se prostor u igri više zamračuje, sve dok potpuno ne utone u tamu.

Mindlight "Walking Into Darkness" Teaser
Izvor: Youtube

Nevermind

Ovo je igra koja nudi jedinstveno horror iskustvo. Može se igrati s i bez biometrijskog pomagala, ali ukoliko igrač izabere Intel RealSense kameru njegovo se raspoloženje projicira u igru pa se, na primjer, neka „normalna“ prostorija brzo pretvara u prostor iz noćnih mora.

Nevermind Gameplay (Full) Part 1
Izvor: Youtube

Strah je jedan od najvećih čovjekovih neprijatelja, ali video igre i filmovi mogu poslužiti kao sigurna vježba za prevladavanje kriznih situacija – prijetnje s ekrana ipak nisu stvarne, što znači da nisu ni opasne. Igre koje se oblikuju u odnosu na to kako se igrač osjeća su još naprednije simulacije, ali je pitanje tko ih smije igrati.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost