VINIL SE VRAĆa Gramofonske ploče ponovo postaju tražena roba | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

VINIL SE VRAĆa Gramofonske ploče ponovo postaju tražena roba

Prodaja vinilnih albuma u Sjedinjenim Državama porasla je 16. godinu zaredom

Gramofonska ploca (2).jpg Izvor: Pixabay

I ne samo to, prodaja LP-ja skočila je za više od 50 posto u 2021. godini, nadmašivši prodaju digitalnih i CD albuma. Prema podacima MRC-a, prošle je godine u SAD-u prodano 41,7 milijuna ploča, što je više od 45 puta više u odnosu na 2006. kada je povratak vinila počeo, prenosi Statista.

Trebamo li svi obrisati prašinu sa svojih starih gramofona kako bismo se pripremili za analognu budućnost glazbe? Prema izvješću MRC Data o glazbi za kraj 2021. godine, LP ploče su činile 38 posto prodaje albuma u Sjedinjenim Državama, što je prilično značajno.

Gramofonska ploca (1).jpg Izvor: Pixabay

Uzimajući u obzir streaming i preuzimanje pojedinačnih pjesama, međutim, taj broj pada na 4,7 posto potrošnje glazbe ekvivalentne albumu, što stvari stavlja u drugačiju perspektivu.

Koliko god velik ili mali bio utjecaj rastuće prodaje LP ploča na krajnji rezultat glazbene industrije, fascinantno je svjedočiti da se 100 godina stara tehnologija vraća, a prethodno je skoro izumrla. Čini se kako fizičke stvari još uvijek imaju vrijednost za mnoge ljude, čak i u digitalnom dobu.

Povratak vinil ploča.jpg Izvor: Statista

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najnovije

Mobilnost