C-BAND U Americi je izbila neka frka zbog 5G mreže | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

C-BAND U Americi je izbila neka frka zbog 5G mreže

Autor Krunoslav Ćosić

Hoće li 5G zaustaviti zrakoplove na američkom tlu?

 Slijetanje aviona zrakoplov.jpg Izvor: Pixabay

Verizon i AT&T su izjavili da će danas (19. siječnja 2022.) nastaviti s aktivacijom 5G stranica koje rade u C-pojasu spektra (između 3,7 i 4,2 GHz), ali su se ipak primirili kako bi ublažili strahove zrakoplovne industrije te odgodili uključivanja u blizini nekih američkih zračnih luka.

Dva mobilna telekom operatora planiraju uključiti 5G usluge u C-Bandu u 46 gradskih područja nakon dvije odgode u vezi s prigovorima i zabrinutostima koje je iznio zrakoplovni sektor u vezi s potencijalnim smetnjama visinomjerima (altmetrima).

Dužnosnici zračnih kompanija prikupljali su informacije od mobilnih operatora o snazi i smjeru 5G radio prijenosa u blizini 88 zračnih luka. AT&T i Verizon zajedno su potrošili 68 milijardi dolara plus troškovi kliringa za stjecanje spektra C-pojasa i zamjerali su Federalnoj upravi za zrakoplovstvo (FAA) što nije mjere poduzela ranije.

 avion zrakoplov instrument ploca.jpg Izvor: Pixabay

“Nisu iskoristili dvije godine koje su morali odgovorno planirati za ovu implementaciju”, rekao je predstavnik AT&T-a za Mobile World Live. "Nastavljamo surađivati sa zrakoplovnom industrijom i FAA-om kako bismo pružili dodatne informacije o našoj implementaciji 5G-a."

AT&T i Verizon objavili su izjave u kojima tvrde da je 40 drugih zemalja uspjelo sigurno implementirati 5G tehnologiju bez ometanja zrakoplovstva. Operatori su već detaljno naveli planove za odgodu u 50 zračnih luka na šest mjeseci kako bi FAA-i omogućili više vremena za procjenu potencijalnih smetnji, a agencija je odobrila slijetanja u uvjetima smanjene vidljivosti u 48 od 88 zračnih luka.

Verizon navodi da će njegov C-Band spektar ovaj mjesec pokriti 100 milijuna ljudi, a AT&T cilja na između 70 i 75 milijuna tijekom 2022.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI