ANDROID 13: Novi Hub način rada za tablete | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ANDROID 13: Novi Hub način rada za tablete

Autor Igor Martić

Iako mnogi telefoni tek trebaju dobiti Android 12, na novoj verziji 13 već se aktivno radi

 Android-12L-OS-kako-izgleda-6 Izvor: Google

Google navodno radi na nekoliko poboljšanja za Android uređaje s većim ekranima (tabletima). Iako se zna za Android 12L, koji je namijenjen upravo za Android tablete, očekuje se da bi novosti trebale biti još veće nego što će ih donijeti tablet verzija Androida.

Prema xda-developers, nove funkcionalnosti mogle bi stići na Android 13 kojeg očekujemo u drugom dijelu 2022. godine. Iz prvog izdanja za razvojne programere može se naslutiti kako dolaze velike promjene što se tiče tableta.

Očekuje se novi Hub način rada za tablete, velike promjene bi kroz novi kod trebale zahvatiti i čuvara zaslona (screensaver) te kada se tablet koristi na dock stanici.

 Tablet.jpg Izvor: Shutterstock

Hub način rada trebao bi riješiti problem s dopuštenjem za dijeljenjem aplikacija koje se nalaze na istom uređaju, ali s više različitih profila. Na primjer, kada isti tablet koristi otac za posao, ali i dijete za zabavu i igranje. Na verziji 13 trebalo bi se dopustiti korisnicima dijeljenje aplikacija između različitih profila, ali bez potrebe da se traži unos podataka za prijavu na tablet odnosno u profile.

Istovremeno bi se trebao riješiti i sigurnosni pristup odnosno zaštita kako bi se spriječilo druge da pristupe zajedničkim aplikacijama i podacima, osim ako ne koriste pouzdanu mrežu, koja se prethodno može postaviti na tablet.

Nova verzija Androida trebala bi donijeti uštedu energije te drugačije ponašanje tableta kada je preko dock stanice spojen na napajanje – kerneli bi trebali prepoznati priključne stanice za punjenje kao posebnu vrstu napajanja.

Radi se i na podešavanjima unosa rukopisa koristeći olovku, poboljšanjima igranja na tabletu te novog dječjeg načina rada za navigacijsku traku.

 Tablet dijete.jpg Izvor: Shutterstock

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI