RICH COMMUNICATION SERVICES: Google šalje Appleu RCS poruku | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

RICH COMMUNICATION SERVICES: Google šalje Appleu RCS poruku

Autor Krunoslav Ćosić

RCS poruke omogućuju daleko više od običnih SMS poruka

 Slanje poruka pametni telefoni (2).jpg Izvor: Shutterstock

Google je nadogradio svoju aplikaciju Messages temeljenu na Rich Communication Services (RCS) kako bi poboljšao značajke u razgovorima između korisnika Androida i iPhonea budući da je njegov voditelj proizvoda za tu uslugu potaknuo konkurentski Apple da također usvoji standard.

U Googleovom blogu koji je najavljivao promjene, voditelj grupnih proizvoda za Messages Jan Jedrzejowicz objasnio je da njegova ažuriranja "mogu učiniti samo toliko". „Potičemo Apple da se pridruži ostatku mobilne industrije i usvoji RCS kako bismo razmjenu poruka mogli učiniti boljom i sigurnijom, bez obzira koji uređaj odaberete.”

Nadogradnje Googleove aplikacije uključuju vizualna poboljšanja emojija i reakcija primljenih s iPhonea te mogućnost slanja izravnih poveznica na visokokvalitetne slike i videozapise koji se nalaze u Googleovoj aplikaciji Photo.

 Slanje poruka pametni telefoni (1).jpg Izvor: Shutterstock

Objašnjavajući potrebu za promjenama u prijenosu multimedijskog sadržaja, Jedrzejowicz je istaknuo: “RCS standard omogućuje ljudima s Android uređajima da dijele visokokvalitetne fotografije i videozapise jedni s drugima. Ali, nažalost, bez RCS-a, izgledaju mutno kada ih podijelite sa svojim iPhone prijateljima”.

"Sada svi mogu gledati vaše videozapise u istoj rezoluciji kao i vi jer unosimo Google fotografije u poruke", napisao je, objasnivši da to znači da korisnici mogu slati sadržaj kao poveznicu "unutar razgovora, čuvajući njihovu jasnoću", prenosi Mobile World Live. Dodao je da Google uskoro planira ponuditi istu funkcionalnost za slike .

Ostale promjene u Googleovoj aplikaciji uključuju postavke vezane uz dogovaranje poruka, opciju uključivanja podsjetnika o rođendanima i poticanje ljudi da odgovore na neodgovorenu korespondenciju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI