KORISNI SAVJETI: Proljetno čišćenje vašeg pametnog telefona | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

KORISNI SAVJETI: Proljetno čišćenje vašeg pametnog telefona

Autor Krunoslav Ćosić

Ažurirajte, premjestite, izbrišite, provjerite lokaciju

 Nokia G11.jpg Izvor: Nokia

Pametni telefon mogu usporavati velike datoteke koje zauzimaju previše prostora za pohranu, prevelik broj instaliranih mobilnih aplikacija. HMD Global, dom Nokia telefona, predlaže nekoliko korisnih savjeta o tome kako očistiti svoj uređaj ovog proljeća.

1. Riješite se nekorištenih aplikacija

Na vašem telefonu sigurno postoje aplikacije koje niste koristili neko vrijeme. Izbrišite ih. Na Android telefonu, kao što je Nokia pametni telefon, možete otići na Postavke > Aplikacije i zatim provjeriti koje aplikacije niste koristili neko vrijeme. Zatim možete deinstalirati one koje ne koristite svakodnevno.

2. Provjerite lokaciju

Neke aplikacije će se automatski postaviti da prate vašu lokaciju, čak i kada ih ne koristite. To troši bateriju vašeg telefona pa je dobra ideja pregledati svaku aplikaciju instaliranu na vašem telefonu.

Idite na Postavke > Aplikacije, a zatim provjerite koja dopuštenja svaka aplikacija već ima, a zatim ih postavite na „koristi lokaciju samo dok koristite aplikaciju“ kako biste sačuvali bateriju vašeg telefona.

3. Izbrišite predmemoriju

Predmemorirani podaci na vašem telefonu korisni su jer rezultiraju kraćim vremenom čekanja za web stranice koje redovito posjećujete radi ponovnog učitavanja. Međutim, to također može pojesti vaše mobilne podatke. Na Android telefonima idite na Postavke > Aplikacije > web preglednik > Pohrana i predmemorija, a zatim obrišite pohranu i izbrišite predmemoriju.

4. Ažurirajte

Redovito ažuriranje telefona znači da će uređaj dulje ostati sigurniji. Ako vaš telefon ne radi na najnovijoj verziji dostupnog softvera, možda propuštate nove sjajne značajke i mogli biste biti izloženi bugovima i cyber prijetnjama.

Kako biste provjerili je li dostupno ažuriranje softvera, idite na Postavke > O telefonu > Provjeri ažuriranja – tada ćete moći ažurirati svoj telefon ako je dostupna nova verzija softvera.

5. Premjestite i preslagujte

Razmislite o kopiranju fotografija spremljenih na vašem telefonu na vanjski disk ili oblak. Na ovaj način ne samo da ćete imati više prostora za pohranu na svom telefonu, već ćete i biti sigurni da su podaci pohranjeni na mreži pa nema straha ako izgubite telefon.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI