ACADEMY AWARDS: Netflix je i do sada osvajao Oscare | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ACADEMY AWARDS: Netflix je i do sada osvajao Oscare

Autor Krunoslav Ćosić

Bliži nam se nova dodjela filmske nagrade Oskar

 Oscar (3).jpg Izvor: JIM RUYMEN / UPI / Profimedia

94. po redu Academy Awards održat će se 27. ožujka 2022. u Dolby Theatreu u Hollywoodu, a birat će se najbolji filmovi iz 2021. godine. Uz veliki broj nominacija, koje možete vidjeti na Oscar službenoj stranici, zanimljiva tema je koliko je do sada Netflixovih filmova osvajalo Oskare.

Prije godinu dana, na 93. dodjeli nagrade, Netflix je imao čak 35 nominacija u različitim kategorijama, uključujući i dva priznanja za "Najbolji film" te nekoliko u drugim "Big Five" kategorijama (Best Picture, Best Director, Best Actor, Best Actress i Best Screenplay). Ovaj streaming div te nedjelje je osvojio više nagrada od bilo kojeg drugog studija, ali je propustio najveću nagradu večeri.

Nomadland tvrtke Searchlight Pictures bio je veliki pobjednik prošlogodišnje ceremonije osvojivši nagradu za najbolji film, najbolju režiju i najbolju glumicu. Osvojivši svoj drugi Oscar za najbolju glumicu u četiri godine i treći ukupno, Frances McDormand pridružila se elitnom krugu postavši tek treća glumica/glumica pored Katherine Hepburn (4) i Daniela Day-Lewisa (3) koja je osvojila tri nagrade za najbolju mušku/glumicu.

 Oscar (1).jpg Izvor: Frederic J. BROWN / AFP / Profimedia

Netflix je na dodjeli održanoj 25. travnja 2021. godine ukupno osvojio sedam nagrada uključujući Oskara za najbolji dokumentarac - My Octopus Teacher. Matična tvrtka Searchlighta Disney ponijela je kući ukupno pet nagrada, Warner Bros. tri dok su Amazon Studios i Sony Pictures Classics osvojili po dvije nagrade.

Prošla godina je bila posebna godina na dodjeli Oscara jer filmovi nisu morali imati kino prikazivanje kako bi mogli osvojiti nagradu. To nije bio ustupak novim modelima distribucije koliko je to bila jednokratna iznimka uzrokovana poremećajem u kinima zbog pandemije COVID-19.

Nakon 2020. godine u kojoj je pandemija uništila filmsku industriju, broj televizijskih gledatelja koji su gledali dodjelu Oscara pao je prošle godine na najniži nivo u povijesti, prema podacima Nielsena. Gledanost događaja pada svake godine od 2015. s jednom iznimkom u 2019. gdje je porasla za tri milijuna.

Broj gledatelja je s 23,6 milijuna u 2020. pao na samo 9,85 milijuna u 2021., što je pad od 58 posto. Godine 2010. broj gledatelja bio je veći od 40 milijuna.

 Oscar (2).jpg Izvor: Lisa O'CONNOR / AFP / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI