PS5 I PS4 AŽURIRANJE SOFTVERA: Dostupno je na globalnoj razini | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PS5 I PS4 AŽURIRANJE SOFTVERA: Dostupno je na globalnoj razini

Autor Krunoslav Ćosić

Podrška za promjenjivu brzinu osvježavanja na PS5 dolazi u mjesecima koji su pred nama

 Sony PlayStation 4 i PlayStation 5.jpg Izvor: Sony

Sony PlayStation 4 i PlayStation 5 dobili su ažuriranje, a ovo su neke od novih značajki koje su dobile Sonyjeve igraće konzole. PS5 će omogućiti promjenjive brzine osvježavanja na televizorima kompatibilnim s HDMI 2.1 i PC monitorima.

PS5 igrači s računima registriranim u SAD-u i u Ujedinjenom Kraljevstvu moći će testirati značajku glasovnih naredbi koja im omogućuje pronalaženje i otvaranje igara, aplikacija i postavki kao i kontrolu reprodukcije medija svojim glasom (postavke samo na engleskom jeziku).

 Sony PS5 i PS4 ažuriranje softvera (2).jpg Izvor: Playstation

Poboljšanja aplikacije PS i PS Remote Play

Sony postupno uvodi mogućnost za korisnike aplikacije PS da kreiraju ili se pridruže otvorenim i zatvorenim zabavama i putem aplikacije. Također su ažurirani PS App Game Base UI kako bi se olakšao pristup značajkama Prijatelji, zabave i razmjene poruka, pružajući dosljedno iskustvo igrača s PS5.

 PS App and PS Remote Play.jpg Izvor: Playstation

Korisnici mobilne aplikacije PS Remote Play mogu uživati u novom "tamnom načinu rada" na temelju postavki telefona i birati između novih jezika čitača zaslona za iOS i Android, uključujući portugalski (Brazil i Portugal), finski, švedski, turski, grčki, tajlandski i kineski (tradicionalni i pojednostavljeni).

Podrška za varijabilnu brzinu osvježavanja za PS5

Varijabilna brzina osvježavanja (VRR) planira se objaviti na PS5 u narednim mjesecima. Na televizorima kompatibilnim s HDMI 2.1 i PC monitorima, VRR dinamički sinkronizira stopu osvježavanja zaslona s grafičkim izlazom konzole PS5. To poboljšava vizualne performanse za PS5 igre minimiziranjem ili eliminacijom vizualnih artefakata kao što su problemi s tempom okvira i screen tearing.

Igranje u mnogim PS5 naslovima čini se glatkijim jer se scene trenutno renderiraju, grafika izgleda jasnija, a kašnjenje je smanjeno. Prethodno objavljene PS5 igre mogu se u potpunosti optimizirati za VRR putem zakrpe za igru, a buduće igre mogu uključivati VRR podršku pri lansiranju.

 Sony PS5 i PS4 ažuriranje softvera (1).jpg Izvor: Playstation

Kao dodatnu opciju možete odabrati primjenu VRR-a na PS5 igre koje ga ne podržavaju. Ova značajka može poboljšati kvalitetu videa za neke igre. Ako to rezultira bilo kakvim neočekivanim vizualnim efektima možete isključiti ovu opciju u bilo kojem trenutku. I VRR i ova sekundarna opcija mogu se uključiti ili isključiti.

Imajte na umu da se rezultati mogu razlikovati ovisno o TV-u koji koristite i igri koju igrate. Sony će uskoro podijeliti više detalja uključujući neke od igara koje će omogućiti VRR podršku putem zakrpe za igru.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI