Ovo su najviše preuzimane aplikacije u Rusiji u ožujku | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Ovo su najviše preuzimane aplikacije u Rusiji u ožujku

Autor Davor Dakić

Više nikome nije do šminkanja nego do VPN-a

 VPN Proxy Master.jpg Izvor: gremlin

Za razliku od veljače 2022. u kojoj je u Rusiji najviše preuzimana mobilna aplikacija iz App Storea bila Persona, aplikacija za filter šminke, u ožujku se situacija znatno promijenila. Traži se VPN, VPN, VPN i samo VPN.

Vratimo se nakratko u veljaču – uz Personu downloadao se Zoom za video konferencije, ali i AliExpress za online trgovinu, pokazuju podaci koje je objavio The Economist, a prenosi Statista. S početkom sukoba u Ukrajini Rusi pokazuju interes za VPN-a i internetske aplikacije za privatnost, pokazuju podaci Sensor Tower via Quartz.

 1.1.1.1. VPN.jpg Izvor: Apple App Store

15. ožujka aplikacija za internetsku privatnost 1.1.1.1. je bila najpreuzimanija aplikacija u Rusiji kada se u obzir uzmu brojke iz Appleovog App Storea i Google Play Storea. Na popisu 8 najtraženijih dominira pet VPN pružatelja usluga (VPN Proxy Master, VPN – Super Unlimited Proxy, VPN for iPhone, Turbo VPN i VPN Free), a uz Psiphone pojavljuje se i Telegram, aplikacija koja omogućuje šifriranu razmjenu poruka.

Iako je Telegram zabilježio više instalacija i u Ukrajini i u Rusiji, Signal je prednjačio po rastu. U Ukrajini su između 24. veljače i 20. ožujka preuzimanja Signala porasla za 1075 posto, na 787.000 (sa 67.000 u prethodnom razdoblju). U Rusiji je aplikacija doživjela rast od 286 posto - sa 110.000 na 425.000 instalacija aplikacije. Telegram je u Ukrajini imao rast od 89 posto, a u Rusiji 17 posto. Podsjećamo, Telegram je aplikacija koja dolazi iz Rusije.

 Air Alert.jpg Izvor: Apple App Store

U Ukrajini pametne telefone koriste za rješenja problema daleko ozbiljnije prirode - Quartz izvještava da je najpreuzimanija aplikacija u Ukrajini Air Alarm koja, prema opisu programera, "generira glasno upozorenje na zračni napad, kemijski napad, tehnološke katastrofe ili druge vrste upozorenja civilne obrane."

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI