NEMA VIŠE KAO PRIJE: WhatsApp ograničava broj poruka | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NEMA VIŠE KAO PRIJE: WhatsApp ograničava broj poruka

Autor Smartlife

Razlog je slanje i širenje lažnih vijesti

 WhatsApp (1) Izvor: WhatsApp

Jedan od problema s kojim se suočavaju skoro sve platforme za razmjenu poruka su lažne vijesti, a WhatsApp će tom problemu stati na kraj ograničavanjem broja poruka koje se mogu proslijediti.

Prije tri godine WhatsApp je ograničio broj poruka koje se mogu proslijediti u grupu, ali je ta opcija implementirana samo u Brazilu. Spremaju nova pravila koja će primijeniti na globalnom nivou.

Verzija WhatsApp za Android 2.22.7.2 implementirat će nova ograničenja po kojima nećete moći poslati neku poruku koja je već proslijeđena na više od jednu grupu. Opcija koja je testirana 2019. godine ograničavala je prosljeđivanje poruka na najviše pet korisnika u roku 24 sata dok se nova opcija odnosi na grupe jer se poruke tako brže šire među korisnicima.

Ograničavanjem broja poruka koje se mogu proslijediti u određenom periodu WhatsApp smanjuje broj korisnika koji mogu primiti lažne vijesti, koje su nedavno postale tema broj jedan kod društvenih mreža i aplikacija za dopisivanje. Kako bi se spriječilo širenje lažnih vijest, ovo će se odnositi samo na vijesti koje su već bile proslijeđene nekoliko puta.

Što to znači za vas?

Ako ste vi napisali poruku vi ju možete poslati kome god hoćete i za vas ne vrijedi spomenuto ograničenje. S druge strane, ukoliko dobijete poruku koja je već bila proslijeđena, vi ju ne možete proslijediti na više od jedne grupe.

Ograničenja su sada uvedena samo u beta verziju i trenutno se testiraju, ali prema pisanju kompanije Meta ona će biti implementirana za sve korisnike u sljedećih nekoliko dana.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI