TEKSTILNO-TEHNOLOŠKI FAKULTET: Izradili su kostim za Horizon Forbidden West | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

TEKSTILNO-TEHNOLOŠKI FAKULTET: Izradili su kostim za Horizon Forbidden West

Studentice zagrebačkog fakulteta izradile su repliku kostima Aloy

 Aloy,Horizon Forbidden West  PlayStation (1).jpg Izvor: Playstation

U igri Horizon Forbidden West potraga protagonistice Aloy za vraćanjem reda i ravnoteže u svoj svijet podsjetnik je na važnost očuvanja prirode i biološke raznolikosti na planeti Zemlji u godinama i desetljećima koje dolaze.

Studenti TTF-a, inspirirani svijetom Horizon Forbidden Westa, željeli su poslati poruku podrške održivosti za bolju budućnost kroz izradu Aloyine odjeće od održivih, ekološki prihvatljivih materijala, uz detaljni 3D ispis zaštitne opreme koja je sastavni dio kostima.

 Aloy,Horizon Forbidden West  PlayStation (4).jpg Izvor: Playstation

„S filmskom industrijom i hrvatskim kazalištima već godinama surađujemo tako da je suradnja s PlayStation Hrvatska bila nešto sasvim prirodno. Očigledno je da se gaming izjednačio s ostalim oblicima kulture i zabave i naš fakultet je odlučio prihvatiti trend i uvesti nove mogućnosti obrazovanja", izjavila je voditeljica projekta prof. Irena Šabarić sa Sveučilišta u Zagrebu.

Na izradi kostima sudjelovale su studentice diplomskog studija Industrijskog dizajna odjeće - Tena Omerović, Ivana Škaper, Valentina Ferenčak i Nikolina Tufekčić, u sklopu kolegija Projektiranje odjeće.

Četiri studentice izradile su dio kostima pod nadzorom, vodstvom i mentorstvom asistentice Franke Karin i izv. prof. dr. sc. Irene Šabarić, predstojnice Zavoda za dizajn tekstila i odjeće dok je izv. prof. dr. sc. Slavica Bogović bila zadužena za 3D ispis. Kostim na fotografijama nosi Selma Imamagić, studentica diplomskog studija smjera Odjevno inženjerstvo.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI