TYPEWISE I ETH ZURICH: Suradnja na tehnologiji predviđanja teksta | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

TYPEWISE I ETH ZURICH: Suradnja na tehnologiji predviđanja teksta

Autor Krunoslav Ćosić

Koristit će se napredna tehnologija umjetne inteligencije

 Typewise Keyboard 7.jpg Izvor: Typewise

Švicarska tvrtka za duboku tehnologiju (deep tech) Typewise i jedan od vodećih svjetskih instituta za umjetnu inteligenciju ETH Zurich unaprijedit će posebno dizajniranu tipkovnicu za pametne telefone kod koje su slova raspoređena na drugačiji način nego kod QWERTY tipkovnice. Koristi se saćasti dizajn rasporeda tipki kako bi se ubrzalo tipkanje i smanjio broj greški.

 Typewise CES 7 Desktop.jpg Izvor: Typewise

Partnerstvo dviju tvrtki uključuje AI tehnologije predviđanja teksta (umjetnu inteligenciju) s posebnim istraživanjem u naprednom predviđanju rečenica, prilagodbi poduzeća, gramatičkoj pomoći i glasovnoj podršci.

Rad je financiran od strane Švicarske agencije za inovacije Innosuisse (Swiss Innovation Agency) i dio je projekta 'Budućnost mobilne interakcije'. Prethodno je Typewise surađivao s ETH čija istraživačka stručnost uključuje strojno učenje, duboko učenje i razumijevanje prirodnog jezika.

 David Eberle Typewise CEO at CES2022 booth.jpg
David Eberle, Typewise CEO
Izvor: Typewise

Rad je pomogao razvoju Typewiseovog AI motora za predviđanje teksta koji sada pokreće Typewiseov AI Writing Assistant, njihov API i njihovu aplikaciju za tipkovnicu koja je preuzeta 2 milijuna puta i koja je dvije godine zaredom osvojila nagradu CES Innovation Award.

Partnerstvo je dovelo do toga da su se dva istraživača, dr. George Roberts i Luca Campanella, pridružila Typewiseu kao zaposlenici s punim radnim vremenom kako bi vodili tim tvrtke za umjetnu inteligenciju.

Prethodni rad Typewisea i ETH-a doveo je do stvaranja umjetne inteligencije za predviđanje teksta koja je bolja od Googleove i Appleove, za koju su prijavili patent u siječnju 2022. Najnovije partnerstvo generirat će daljnja značajna poboljšanja u ovom području.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI