APPLE IM BRANI DOSTUPNOST: Aplikacije trećih strana | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

APPLE IM BRANI DOSTUPNOST: Aplikacije trećih strana

Autor Davor Dakić

Third-party aplikacije doživljavaju širok regionalni i globalni uspjeh

 Apple App Store (2) Izvor: Shutterstock

Europska komisija (EK) je 2021. presudila da je Apple prekršio lokalne zakone narušavajući konkurenciju na tržištu streaminga glazbe i zlorabio svoju dominantnu poziciju u sektoru putem App Storea, svoje trgovine aplikacijama.

Izvješće Analysis Group tvrdi da Appleove vlastite usluge čine mali udio u korištenju aplikacija među korisnicima iPhonea. Analysis Group je otkrio da je Spotify 1,6 puta popularniji od Apple Musica u SAD-u dok se Google Maps koristi 1,5 puta više od proizvoda proizvođača iPhonea. Amazon Kindle bio je 4,5 puta popularniji od Apple Booksa.

 Apple App Store Izvor: Shutterstock

Analysis Group je također primijetio da su aplikacije trećih strana jedine opcije za potrošače u nekim kategorijama, uključujući društvene mreže, usluge za upoznavanje, planiranje putovanja te hranu i piće.

Apple se suočio s kritikama zbog svoje dominacije u App Storeu u zemljama uključujući Australiju, Veliku Britaniju i Njemačku. Aplikacije trećih strana "doživljavaju širok regionalni i globalni uspjeh na App Storeu", pokazuju informacije Analysisa, a prenosi Mobile World Live.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI