KORISNI SAVJETI: Za još bolje surfanje internetom  | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

KORISNI SAVJETI: Za još bolje surfanje internetom 

Autor Ivan Vukić

Donosimo korisne trikove i savjete za Googleov web preglednik

 Grupne kartice.jpg Izvor: Google

Ovi korisni savjeti i prečaci za bolje pregledavanje internetskih odredišta štede vrijeme i omogućuju brže obavljanje korištenjem grupa kartica u pregledniku Google Chrome i raznih prečaca na tipkovnici.

Grupne kartice (tabovi)

Možete grupirati kartice odnosno tabove kako biste držali povezane stranice zajedno u jednom radnom prostoru. Da biste stvorili grupu kartica samo desnom tipkom miša kliknite bilo koju karticu i odaberite Dodaj karticu u novu grupu. Kliknite Nova grupa ili kliknite naziv postojeće grupe kartica.

 Grupne kartice 1.jpg Izvor: Google

Kada stvorite grupu, sve kartice u vašoj grupi imat će istu boju. Različitim grupama možete dodijeliti različite boje kako biste ih brže pronašli. Samo kliknite krug pored grupe kartica da biste unijeli naziv i odabrali boju.

 Grupne kartice 2.jpg Izvor: Google

Jedan klik je sve što je potrebno kako biste saželi grupe kartica kada vam treba više prostora. Samo jednom kliknite na naziv grupe kartica da biste sažimali, a zatim ponovno kliknite da biste ih ponovno otvorili. Da biste proširili ili saželi grupu kartica, kliknite njezin naziv ili krug u boji.

 Grupne kartice 3.jpg Izvor: Google

Grupe kartica lako je preurediti. Kliknite i držite naziv svoje grupe kartica i povucite na željeno mjesto. Kliknite i povucite naziv grupe kartica ili krug u boji da biste premjestili cijelu grupu.

 Grupne kartice 4.jpg Izvor: Google

Prečaci do omiljenih web mjesta

Prečaci u Chromeu vam mogu uštedjeti dragocjeno vrijeme. Samo idite na dijaloški okvir "Prečaci" u izborniku Prilagodi. Otvorite novu karticu, u donjem desnom kutu kliknite Prilagodi te kliknite Prečaci.

 Prečaci do omiljenih web mjesta 1.jpg Izvor: Google

Odaberite temu u boji koja odgovara vašem raspoloženju ili primijenite različite teme na različite Chrome profile. Otvorite novu karticu, u donjem desnom kutu kliknite Prilagodi te kliknite Boja i tema.

 Prečaci do omiljenih web mjesta 2.jpg Izvor: Google

Dodavanje Chrome profila pomoći će u spremanju vaših oznaka i povijesti. U gornjem desnom kutu kliknite Profil, kliknite Dodaj, odaberite ime i fotografiju te kliknite na Dodaj.

 Prečaci do omiljenih web mjesta 3.jpg Izvor: Google

Sinkronizacija vam omogućuje automatsko popunjavanje spremljenih korisničkih imena i zaporki, povezujući vas s vašim oznakama, poviješću i podacima o plaćanju na svim vašim uređajima.

 Prečaci do omiljenih web mjesta 4.jpg Izvor: Google

Kako biste uključili sinkronizaciju trebat će vam Google račun. Prijavite se u Chrome sa svojim Google računom. U gornjem desnom kutu kliknite Više, pa Postavke te u odjeljku "Vi i Google" kliknite Sinkronizacija i Google usluge.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI