BITCOIN U PADU: Ispod 40.000 dolara prvi put od sredine ožujka | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

BITCOIN U PADU: Ispod 40.000 dolara prvi put od sredine ožujka

Autor Davor Dakić

Povećanje kamatnih stopa pridonosi padu bitcoina

 Bitcoin.jpg Izvor: Rafael Henrique/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cijena najpoznatije kriptovalute bitcoin pala je ispod 40.000 dolara te je dosegnula 39.524,20 dolara. Administracija američkog predsjednika Joea Bidena već je upozorila da će izvješće o indeksu potrošačkih cijena za ožujak otkriti kako inflacija raste "izvanredno visokim" tempom.

 Coindesk bitcoin ozujak travanj 2022.jpg Izvor: Coindesk

Potaknut će to Federalne rezerve da ubrzaju tempo povećanja kamatnih stopa kako bi spriječili da rekordno visoka inflacija izmakne kontroli. Prema analitičarima, izgledi za povećanje kamatnih stopa od strane američkih Federalnih rezervi (Fed) pridonose padu bitcoina.

Postoji zabrinutost zbog usporavanja gospodarskog rasta u SAD-u, budući da je The Conference Board nedavno predvidio da će BDP prilagođen inflaciji porasti po godišnjoj stopi od 1,7% tijekom prvog tromjesečja, što je nagli pad sa 7% tijekom prethodnog tromjesečja.

 Bitcoin (2) Izvor: CHROMORANGE / Alamy / Alamy / Profimedia

Tržište bitcoina je u posljednje vrijeme postalo neobično sinkronizirano s američkim dionicama. Potez američke središnje banke da smanji svoju ukupnu imovinu učinkovito bi preokrenuo ključni plan poticaja korišten u 2020. i 2021. za jačanje tradicionalnih tržišta, financijskog sustava i gospodarstva. Cijena bitcoina se četverostruko povećala u 2020. i porasla za 59% u prošloj 2021. godini, obavio je Coindesk.

Trgovci u ovom trenutku procjenjuju potencijalni učinak smanjenja bilance koji se naziva "kvantitativno zaoštravanje", zajedno s višestrukim povećanjem kamatnih stopa od 50 baznih bodova (0,5 postotnih bodova) svaki, prema Lucasu Outumuro, voditelju istraživanja u IntoTheBlocku.

U nedavnim ekonomskim ciklusima Fed se kretao sporijim tempom, s porastom od samo 25 baznih bodova. "Ovo je utjecalo na rizičnu imovinu i povećalo korelacije između kriptovaluta i dionica", rekao je Outumuro.

 LOGO;PHOTO;ILLUSTRATIONS;ATHENS;GREECE;16;APR;2021;THIS;ILLUSTRATION;BITCOIN;IS;DISPLAYED;A;SMARTPHONE;SCREEN;APRIL;NIKOLAS;KOKOVLIS;NURPHOTO;FIN;99046252 Izvor: Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI