WI-FI DIRECT: Fenomenalan način prijenosa i povezivanja | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

WI-FI DIRECT: Fenomenalan način prijenosa i povezivanja

Autor Smartlife

Ovo je najbrži način bežičnog slanja fileova između telefona

 Wi-Fi-direct-i-Nearby-Share.jpeg Izvor: Google

Ako želite brzo i lako poslati praktički neograničeno velike video zapise, 50 slika odjednom ili file za instalaciju igara ili aplikacija, ZIP datoteke, različite dokumente ili bilo koje druge fileove onda koristite Wi-Fi Direct.

Ova opcija, koja postoji odavno na gotovo svim telefonima - jeftinim i onim najskupljim, podsjeća na Bluetooth prebacivanje fileova, vrlo je im slična i procedura korištenja, ali je brzina prijenosa fileova dramatično veća.

Za nekoliko sekundi Wi-Fi Direct opcijom moguće je poslati slike i video veličine oko 220 megabajta (naša test količina od dva videa i pet slika pune rezolucije), što bi putem Bluetooth veze trajalo desecima minuta.

Zaboravite i kabele jer dok vi spremite kabel, povežete računalo ili drugi telefon s telefonom s kojeg sve to treba poslati - Wi-Fi Direct je već obavio stvar!

Možda ste već i čuli ili koristite Wi-Fi Direct, ali ovo je dobar trenutak da vam opišemo ovaj način prijenosa fileova jer je Wi-Fi Direct sad dostupan i na jeftinim telefonima, što ranije nije bio slučaj.

Mnogi ljudi još uvijek ne znaju za ovaj način razmjene fileova, iako ga imaju. Recimo, imaju ga od prije svi premium telefoni, ali danas Wi-Fi Direct nude i Nokia 1, Moto G6, Honor 8X i mnogi drugi povoljni, ali sve funkcionalniji pametni telefoni.

Prije nego što krenete dalje pogledajte postupak slanja putem Wi-Fi direct mreže:


Kako biste poslali file ili više njih Wi-Fi Direct vezom odaberite ga i u meniju za dijeljenje sadržaja izaberite upravo Wi-Fi Direct. Na drugom uređaju prethodno otiđite u Wi-Fi Settings, obično u Advanced i aktivirajte mogućnost korištenja te opcije i pronalaska telefona putem Wi-Fi Direct veze. Kad se na ekranu telefona s kojeg šaljete fileove pojavi naziv telefona na koji ih šaljete odaberite ga i potvrdite da se želite upariti s tim telefonom.

U budućnosti će se telefoni lakše spojiti, bez potrebe za ponovnim uparivanjem, a vaši fileovi će biti poslani gotovo instantno, bez obzira o kojoj veličini i količini fileova se radi.

I, da - Wi-Fi Direct podržava slanje na sve telefone odnosno ne mora se raditi o istim markama telefona između kojih se dijele fileovi.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI