RO(BOT)SKA REVOLUCIJA: Telegram nadogradio funkcionalnost | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

RO(BOT)SKA REVOLUCIJA: Telegram nadogradio funkcionalnost

Autor Ivan Vukić

Aplikacija omogućuje i dodavanje novih jezika za prijevod te pokretne emoji

 Telegram bot (2).jpg Izvor: telegram

Od 2015. milijuni ljudi koriste botove za pretvaranje datoteka, kupnju na mreži pa čak i plaćanje poreza. Telegram botovi već podržavaju autorizaciju, obradu plaćanja putem 15 integriranih davatelja plaćanja (s Google Payom i Apple Pay izvan kutije), prikupljanje povratnih informacija, isporuku prilagođenih obavijesti korisnicima i još mnogo toga.

Od sada dodaju potpuno novu dimenziju dajući programerima botova alate za stvaranje beskonačno fleksibilnih sučelja s JavaScriptom, jednim od najpopularnijih programskih jezika na svijetu. Time Telegram botovi mogu u potpunosti zamijeniti bilo koju web stranicu.

 Telegram bot.jpg Izvor: telegram

Trenutačno konfigurirajte administratore bota

Telegram botovi također mogu rješavati male zadatke poput upravljanja chatom dodavanjem dodatnih značajki, automatizacijom procesa ili pomaganjem moderatorima. Korisnici sada mogu brzo dodati botove u svoju grupu ili kanal izravno iz profila bota i odmah konfigurirati prava i dopuštenja za bota.

Botovi se mogu dodati kanalima samo kao administratori dok se botovi mogu dodati u grupe i kao članovi i kao administratori.

 Telegram Trenutačno konfigurirajte administratore bota.jpg Izvor: telegram

Poboljšan prijevod poruka na iOS-u

Značajka prijevoda unutar aplikacije za iOS uređaje proširena je kako bi podržala prijevode bolje kvalitete s više jezika kao što je ukrajinski – i sada može prevoditi iste jezike kao i Android aplikacija.

Omogućite prijevod odlaskom u Postavke > Jezik da biste dodali namjenski gumb Prevedi u kontekstni izbornik prilikom odabira poruke. Također možete isključiti sve jezike koje govorite tečno – što će sakriti gumb za prevođenje za te poruke.

 Telegram Poboljšan prijevod poruka na iOS-u.jpg Izvor: telegram

Poboljšana slika u slici na Androidu

Bilo koji video u Telegramovim mobilnim aplikacijama može se gledati kao Slika u slici tako da možete nastaviti razgovarati dok gledate prijenose uživo ili video s mačkama. Ovo Telegramovo ažuriranje dodaje poboljšanja prozoru playera na Androidu – stisnite prste kako biste promijenili njegovu veličinu, dodirnite X da biste ga brzo zatvorili i uživajte u novom zaobljenom dizajnu.

Videozapisi u kombinaciji slika u slici rade u aplikacijama Telegrama na svim platformama – uključujući iOS, macOS i Telegram Desktop.

 Telegram Poboljšana slika u slici na Androidu.jpg Izvor: telegram

Nove animacije

Sučelje za promjenu vašeg telefonskog broja u Postavkama ima novi izgled, s animiranim patkama koje će vas provesti kroz proces. Promjena ažuriranja telefonskog broja vašeg računa na koje Telegram šalje buduće kodove za prijavu te svi vaši razgovori, mediji i druge postavke ostat će potpuno isti.

 Telegram Promjena broja telefona.jpg Izvor: telegram

Neophodno je ažurirati svoj broj kako biste uvijek mogli primati kodove za prijavu i pristupiti svom računu. Možete ga jednostavno promijeniti dodirom na svoj telefonski broj u Postavkama.

Više animiranih emojija

Ako tražite emoji hrane koja se kreće jednostavno pošaljite poruku s jednim emotikonom da biste dobili jedan od ovih u chatu:

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI