PRVI U EUROPI: 5G signal sa 7 različitih nositelja spektra | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PRVI U EUROPI: 5G signal sa 7 različitih nositelja spektra

Autor Igor Martić

Qualcomm Technologies i EE operator postigli velike 5G brzine

 EE 5G SIM kartica.jpg Izvor: EE

Britanski operater EE tvrdi da je prvi europski igrač koji je uspješno agregirao 5G signal koristeći sedam različitih nositelja spektra, s brzinama koje su premašile 2,2 Gb/s u laboratorijskim testovima.

Eksperiment je izveden u suradnji s tvrtkom Qualcomm Technologies, a koristio je pet opsega 4G LTE spektra i dva opsega 5G spektra. Potonji je uključivao frekvencije od 3,6 GHz koje je operator EE kupio na posljednjoj britanskoj aukciji u 2021. godini. Korištene su i postojeće frekvencije na 3,4 GHz.

Za testiranje je korišten lažni uređaj s Qualcommovom Snapdragon 8 Gen 1 mobilnom platformom i X65 5G Modem-RF sustavom. Inovacija znači veliko povećanje kapaciteta 5G mreže, koristeći ukupno 170 MHz propusnosti i mogla bi isporučiti najbrži dostupnu 5G u nekim područjima Ujedinjenog Kraljevstva.

 Pametni telefoni djevojke EE.jpg Izvor: EE

Najavljujući taj podvig, EE je istaknuo kako će tehnologija pružiti "veliko povećanje" kapaciteta 5G mreže, s ukupno 170 MHz propusnosti korištenih u testu. Iako je u laboratoriju postignuta brzina od 2,2 Gb/s, očekuje se da će brzina u stvarnim uvjetima pasti na oko 1,7 Gb/s.

EE predviđa da će uvesti poboljšanje 5G-a u neke britanske gradove u 2022., dodajući da planiraju prodavati kompatibilne uređaje. Tvrtka je bila prva u zemlji koja je pokrenula 5G usluge, a potom je nadmašila svoj tempo u implementaciji tehnologije diljem zemlje i postignutim brzinama na svojoj mreži.

David Salam, direktor Mobile u EE, izjavio je: „Naša predanost ulaganju u tehnologiju i inovacijama, zajedno s našim vodećim 5G otiskom, predstavlja najbolje cjelokupno 5G iskustvo u Velikoj Britaniji. Udruživanjem naše istraživačke stručnosti s Qualcomm Technologies uspjeli smo dodatno poboljšati EE mrežu i počet ćemo isporučivati neke od najbržih europskih 5G brzina u našim većim gradovima.”

EE-ov fokus je na pružanju najviše moguće kvalitete iskustva. Do sada je pokrenut 5G u stotinama gradova dajući korisnicima veće brzine, vodeću pouzdanost i gotovo trenutne veze sa sadržajem. Prošle godine EE je postavio ambiciju isporučiti rješenja za 5G povezivost bilo gdje u Ujedinjenom Kraljevstvu do 2028., kroz kombinaciju trajne pokrivenosti i rješenja na zahtjev.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI