Iz Novske stižu dobre vijesti za hrvatske gamere | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Iz Novske stižu dobre vijesti za hrvatske gamere

Autor Krunoslav Ćosić

Tijekom učenja primaju plaću, a po završetku nema nezaposlenih

 Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 (1).jpg Izvor: PISMO

Uz besplatno 6-mjesečno učenje kako proizvesti videoigre, kako ih programirati i grafički urediti polaznici Poduzetničkog inkubatora PISMO powered by A1 iz Novske tijekom učenja od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje primaju i minimalnu hrvatsku plaću te putne troškove, a po završetku gotovo
da nema nezaposlenih.

Inkubator specijaliziran za gaming industriju kroz programe Unity i Blender provodi jednu od najpopularnijih hrvatskih edukacija o tome kako izraditi videoigre. Uskoro će o igrama i gamingu učiti sedma generacija polaznika koji su izabrani nakon pisanog i usmenog testiranja.

 Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 (3).jpg Izvor: PISMO

„U šest mjeseci polaznike naučimo izraditi videoigre, naučimo ih da rade na proizvodima koji imaju prostora na tržištu i pronađemo im radno mjesto. To je najveći benefit koji ostvarujemo i zato nam je lista čekanja jako duga! Zbog nje i provodimo testiranje kako bi pronašli što bolje kandidate. Ovoga puta birali smo između njih više od 160“, rekla je Andreja Šeperac, zamjenica direktora Razvojne agencije SIMORA koja upravlja inkubatorom PISMO.

 Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 (4).jpg Izvor: PISMO

U Novsku i inkubator proteklih su dana na testiranje stigli kandidati iz cijele Hrvatske. Sonja iz Zagreba je upisom ostvarila jednu od svojih velikih želja i misli da je ovo dobar put za postići željeni uspjeh u gaming industriji koja svakim danom sve više napreduje.

„Provjerila sam ih prije, bila sam na natjecanju Global Game Jam koji organizira PISMO i poželjela se pridružiti ovom timu. Jedva čekam početak nastave i nove izazove koje nosi edukacija“, poručila je Sonja Hranjec koja počinje učiti raditi u Unityju i jedna je od ukupno 40 osoba koje su dobile priliku učiti izrađivati videoigre.

Iz Poduzetničkog inkubatora PISMO powered by A1 u protekle tri godine je na tržište rada izašlo 200 game developera.

 Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 (2).jpg Izvor: PISMO

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI