ŠTO JE TO BEREAL? Francuska aplikacija u pohodu na svijet | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ŠTO JE TO BEREAL? Francuska aplikacija u pohodu na svijet

Autor Krunoslav Ćosić

Nova aplikacija bez trikova konkurira Instagramu i TikToku

 BeReal.jpg Izvor: BeReal

Aplikaciju BeReal je prije dvije godine, u 2020. godini, razvio Alexis Barreyat, a popularnost joj je tek u 2022. počela rasti. Za to je zaslužna generacija Z (Gen Z), koja nasljeđuje Milenijalce, a prethodi generaciji Alpha. Gen Z su ljudi rođeni u periodu od sredine 90-ih do ranih 2010. godina te su to djeca generacije X.

U opisu aplikacije piše da je BeReal prva nekontrolirana društvena mreža koja dijeli autentične fotografske trenutke. Svakodnevno, u slučajno vrijeme, svi moraju snimiti fotografiju u roku dvije minute. Na taj način ćete prijateljima pokazati gdje se nalazite i što radite u tom trenutku. Možete taj period i produžiti, ako čekate neki bitan trenutak koji će se tek dogoditi, ali ako prođe period duži od dvije minute onda će korisnici biti o tome obaviješteni.

 BeReal (2).jpg Izvor: BeReal

U trenutku snimanja snimit će se fotografije s prednjom i sa stražnjom kamerom tako da ćete istovremeno snimiti i selfie i ono što se nalazi oko vas. Omogućeno je komentiranje prijateljevih objava, uz pokretanje chata. Reagirajte na BeReal svog prijatelja s RealMoji.

Prateći vaše prijatelje na BeReal moći ćete vidjeti lokaciju na kojoj su vaši prijatelji u tom trenutku. Dakle, s ovom društvenom mrežom odnosno aplikacijom objavit ćete stvarnu situaciju u kojoj se trenutno nalazite.

Aplikaciju BeReal karakterizira stvarni život, bez filtera i uljepšavanja. Stvari su uprave takve kakve i vidite. Na taj ćete način saznati i kako svi vaši prijatelji s društvenih mreža zaista izgledaju. I drugima ćete pokazati sebe u stvarnom svijetu.

BeReal je dostupna za preuzimanje na Android i iOS uređaje, a do sada je iz Googleove trgovine preuzeta više od milijun puta. Za korištenje vam je potreban smartphone s minimalnom verzijom operativnog sustava Android 5.0 odnosno iOS 13. Na Android uređaju zauzet će 74 MB, a na Appleovim 46 MB.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI