Najbrže generacijsko uvođenje u povijesti mobilnih uređaja | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Najbrže generacijsko uvođenje u povijesti mobilnih uređaja

Autor Davor Dakić

Procjenjuje se da će 5G u 2022. godini premašiti milijardu korisnika

 Europska komisija 5G (1).jpg Izvor: Europska komisija

5G bi mogla biti najbrže usvajana nova tehnologija, usporede li se prethodne 3G i 4G mobilne generacije, od njihovog planiranja i uvođenja te dostizanja visokog postotka korištenja od strane korisnika.

Za usporedbu, 18 mjeseci nakon lansiranja 5G je činio više od 5,5% mobilnih veza – ni 3G ni 4G nisu premašili penetraciju od 2,2% u istom periodu. Ovaj 5G rast bez presedana predstavlja najbrže generacijsko uvođenje u mobilnu industriju, u usporedbi s 3G i 4G.

Rast broja 5G korisnika nastavit će se i u sljedećim godinama. GSMA očekuje da će 5G u svijetu koristiti dvije milijarde ljudi, što će biti više od petine svih ukupnih korištenja uređaja. Istovremeno, u 2025. godini će dvoje od pet ljudi imati dostupne 5G mreže, pokazuje GSMA-ov Mobile Economy Report 2022.

 ZTE Blade V40 5G (2).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Danas postoji gotovo 200 aktivnih 5G mreža u 70 zemalja, uključujući 68 operatera koji pružaju usluge 5G fiksnog bežičnog pristupa (FWA) i 23 koji isporučuju samostalne 5G usluge. Sve to podržava potražnju potrošača potaknutu stalno rastućim portfeljem pametnih telefona s 5G-om u različitim cjenovnim kategorijama.

"5G čini mnogo veći udio globalnih mobilnih veza nego 3G ili 4G u istoj točki njihovog životnog ciklusa. Zamah je potaknut čimbenicima uključujući inovativne planove, usluge streaminga videa, rastuću prodaju 5G uređaja i proširenja mrežne pokrivenosti", rekao je Alex Sinclair, glavni tehnološki direktor, GSMA te dodao:

"Osim toga, pokretanje 5G usluga u Latinskoj Americi i podsaharskoj Africi tijekom prošle godine znači da je tehnologija sada dostupna u svim regijama svijeta tako da smo spremni na veći rast i više transformacije za usluge."

Rane inicijative mrežnih mogućnosti su u tijeku kako bi se podržao sve veći broj inovativnih slučajeva korištenja potrošača i poduzeća u 5G eri. To uključuje korištenje 5G višestrukih opsega spektra ispod 3 GHz, 5G mmWave, 5G napredne i privatne mreže.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI