QUALCOMM: Opskrbljivat će 14 Stellantisovih automobilskih brendova | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

QUALCOMM: Opskrbljivat će 14 Stellantisovih automobilskih brendova

Autor Davor Dakić

Višegodišnji ugovor počinje s vozilima Maserati u koje će Qualcomm ugrađivati svoje sustave

 Stellantis i Qualcomm.jpg Izvor: Qualcomm

Stellantis je grupacija u kojoj su Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge, DS Automobiles, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Mopar, Opel, Peugeot, RAM, Vauxhall. Svi ti proizvođači trebaju razne multimedijske i sigurnosne sustave, a od 2024. godine za ovu veliku grupaciju proizvodit će ih Qualcomm.

 Stellantis automobili.jpg Izvor: Stellantis

U automobilima će se koristiti najnoviji Snapdragon Digital Chassis proizvodi koji će u milijunima vozila omogućiti inteligentna, prilagodljiva i impresivna iskustva. Iskorištavanjem platforme Snapdragon Cockpit i 5G mogućnosti za telematičke sustave Stellantis će zadovoljiti rastuća očekivanja kupaca za personalizirana i vrhunska iskustva koja će se moći i nadograđivati.

Sporazum između Qualcomma i Stellantisa olakšat će plan za spajanje svih softverskih domena u računala visokih performansi, korištenjem Snapdragon automobilskih platformi visokih performansi i male snage u svim glavnim domenama vozila. Pridonijet će i osiguravanju Stellantisovog lanca opskrbe strateškim komponentama.

Stvaranjem otvorenih, skalabilnih i sveobuhvatnih automobilskih platformi koje obuhvaćaju poluvodiče, sustave, softver i usluge Qualcomm će Stellantisu omogućiti transformaciju u digitalnu eru automobila.

 Opel Astra Hybrid & Jürgen Klopp.jpg Izvor: Stellantis

Podižući odnos između vozača i vozila na sljedeću razinu Stellantis će koristiti Snapdragon Cockpit platforme sljedeće generacije za napajanje komunikacijskih i infotainment sustava u automobilu za STLA SmartCockpit, koji se dizajnira i projektira zajedno s Amazonom i Foxconnom.

Snapdragon Cockpit platforme nisu samo dizajnirane za isporuku grafike visoke razlučivosti na dodir i konzolu u kokpitu kojom se upravlja glasom već i za isporuku potpuno imerzivnog iskustva u kabini, omogućujući vrhunski zvuk i kristalno čistu glasovnu komunikaciju u cijeloj kabini vozila.

Snapdragon Cockpit također će se koristiti za poboljšanje STLA Brain donoseći novu razinu digitalne inteligencije za praktičnost i sigurnost te pomažu u poboljšanju sposobnosti osobnog asistenta u vozilu s vrlo intuitivnim značajkama umjetne inteligencije (AI).

 PEUGEOT 308.jpg Izvor: Stellantis

Kroz Over-the-air (OTA) ažuriranja vozilu će se omogućiti prirodni razvoj i poboljšanja tijekom vremena stalnim ažuriranjem, nadogradnjom i poboljšanjem kao i kroz značajke na zahtjev i trenutne nadogradnje vozila kao što su dodatne konjske snage ili načini vožnje.

Prva aplikacija bit će primijenjena u marki Maserati, a koristit će se za pogon sljedeće generacije Stellantisovog infotainment sustava, uz stalno povezan (always-connected) automobil na internet.

 Stellantis logo.jpg Izvor: Stellantis

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI