Prva 5G radionica u Hrvatskoj za poduzetnike | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Prva 5G radionica u Hrvatskoj za poduzetnike

Autor Krunoslav Ćosić

HGK u suradnji s Nokijom pokreće 5G Akademiju

 Predavanje Leslie Shannon iz Nokije u HUB385.jpg Izvor: HGK

Nakon predavanja za poduzetnike pod nazivom „Early Signals, Future Scenarios“, kojeg je u Zagrebu održala Leslie Shannon, renomirana stručnjakinja iz globalno poznatog telekomunikacijskog diva Nokia, poduzetnici će se moći pridružiti na četiri virtualne 5G radionice.

Predavanje održano u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Nokije okupilo je stručnjake iz različitih industrija kao što su Serengeti, SofaScore, Hrvatski Telekom i EON, predstavnike obrazovnih institucija poput Algebre i FER-a kao i predstavnike Vlade RH iz resornih ministarstava.

 Leslie Shannon.jpg
Leslie Shannon
Izvor: HGK

Shannon, voditeljica je Odjela za istraživanje ekosustava i trendova za Nokiju, na predavanju je govorila o novim mrežnim arhitekturama, vizualnoj analitici, upravljanju robotima i dronovima, AR/VR/XR tehnologijama i metaverzumu kao najnovijem buzzwordu u ovom području, a dotaknula se i uloge 5G mreže u današnjem svijetu te načina kako koristiti mogućnosti 5G mreže kao ključne poluge za iskoristivost svega što ona danas omogućuje zahvaljujući razvoju najnovijih tehnologija.

Leslie Shannon je kroz futuristički pristup usredotočena na prepoznavanje tehnoloških disrupcija i prilika za Nokiju i njezine kupce, uključujući razvoj 5G tehnologije u robotici, dronovima, vizualnoj analitici i cloud gamingu, s naglaskom na proširenu i virtualnu stvarnost.

„Nokia promatra kako netehnološkim kompanijama pružiti telekomunikacijsku podršku u budućnosti, kroz pogodnosti koje će mreže budućnosti donijeti. Prava 5G revolucija je stabilnost u povezanosti putem 5G mreže koja je dovoljno stabilna i brza da može podržati napredne tehnološke procedure u pravom vremenu“, istaknula je ovom prigodom Shannon.

 Leslie Shannon i Tajana Kesić Šapić.jpg
Leslie Shannon i Tajana Kesić Šapić, voditeljica Odjela za industriju HGK
Izvor: HGK

5G Akademiju HGK uskoro pokreće s Nokijom, a bit će održane četiri virtualne 5G radionice na kojima će predavači biti Goran Horvatić, voditelj tehnološke strategije u Nokiji i Tonko Obuljen, Predsjednik Vijeća HAKOM-a. Prva radionica, na kojoj će biti istaknute ključne prednosti koje donosi 5G kao i razlike u odnosu na prethodne generacije mobilnih mreža, bit će održana 24. svibnja 2022.

Tvrtke će moći saznati više o tome što čini 5G jedinstvenom mrežom u podršci procesu digitalizacije različitih gospodarskih grana i koji su temelji provedbe transformacije koju nam donosi. Radionice su namijenjene tvrtkama iz svih gospodarskih grana, a cilj im je omogućiti alate za provedbu uspješne digitalne transformacije u svojim poslovnim procesima. Registracija je moguća putem poveznice.

Peta generacija mobilne mreže u Hrvatsku je stigla prije dvije godine te će donijeti revolucionarne promjene u zdravstvu, prometu, školstvu, poljoprivredi, energetici i brojnim drugim industrijama. Smatra se značajnom poput otkrića struje ili prvog automobila, a procjenjuje se da će njezin razvoj i implementacija rezultirati s 2,3 milijuna novih poslova u zemljama EU te da će zahvaljujući 5G tehnologiji globalni BDP narasti i za 4 bilijuna dolara do 2030.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI