STAR ALLIANCE BIOMETRIJA: Jednostavniji prolaz na aerodromima | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

STAR ALLIANCE BIOMETRIJA: Jednostavniji prolaz na aerodromima

Autor Krunoslav Ćosić

U zrakoplov ćete se ukrcati uz minimalan kontakt

 Granica granični prijelaz aerodrom maska za lice.jpg Izvor: lufthansa

Sustav biometrijskog prepoznavanja omogućit će vam da prođete kroz sigurnosni pristup čak i s maskom na licu, pri čemu vam neće trebati ukrcajna karta ili pametni telefon. Usluga je dostupna Miles & More članovima na letovima Lufthanse, SWISS-a ili Austriana, a ovu značajku možete iskoristiti isključivo u zračnim lukama Hamburg, Frankfurt, München i Beč.

Tehnologija prepoznavanja lica radi kada nosite masku za lice, međutim, maske za lice s detaljnim uzorcima mogu uzrokovati poteškoće s identifikacijom. Ipak, Čak i uz Star Alliance Biometrics svoju kartu za ukrcaj uvijek morate nositi sa sobom jer mogu postojati kontaktne točke na kojima je karta još uvijek potrebna (npr. granična kontrola).

Vaš biometrijski profil u Star Alliance Biometrics ne zamjenjuje provjeru osobnog dokumenta u zračnoj luci. Uvijek sa sobom nosite svoju putovnicu/osobnu iskaznicu. Morate imati najmanje 18 godina da biste koristili Star Alliance Biometrics.

Kako se registrirati za Star Alliance Biometrics

Registracija traje samo nekoliko minuta i mora se obaviti najmanje 24 sata prije polaska. Da biste to učinili potrebna vam je važeća putovnica i najnovija verzija aplikacije Lufthansa ili Miles & More, a aplikaciju možete preuzeti na Android, Apple iOS i Huawei pametne telefone.

 Lufthansa aplikacija.jpg Izvor: Apple App Store

U aplikaciji u izborniku odaberite "Star Alliance Biometrics" i pristanite podijeliti svoje ime i broj servisne kartice Miles & More sa Star Alliance Biometrics. Zatim ćete biti preusmjereni na aplikaciju Star Alliance.

Prethodno provjerite jeste li instalirali najnoviju verziju aplikacije Lufthansa i je li povezana s vašim Miles & More računom.

U aplikaciji Star Alliance morate pristati da se vaši biometrijski podaci mogu prikupljati i koristiti za identifikaciju u zračnoj luci. Postavite šesteroznamenkasti PIN i svoje sigurnosno pitanje za svoj biometrijski profil.

 Star Alliance biometrics.jpg Izvor: lufthansa

Zatim fotografirajte sebe, št će kasnije poslužiti za identifikaciju u zračnoj luci. Također fotografirajte svoju putovnicu za jednokratnu usporedbu vaših podataka.

Promijeniti postavke. Definirajte svoje osobne postavke za korištenje vaših biometrijskih podataka. Na kraju registracije vaši će unosi biti provjereni. Tada ćete dobiti obavijest o uspješnoj registraciji u aplikaciji Star Alliance.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI