APPLE WWDC: Stiže novi iOS 16, što možemo očekivati | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

APPLE WWDC: Stiže novi iOS 16, što možemo očekivati

Autor Ivan Vukić

Na sljedećoj velikoj Appleovoj konferenciji očekuje se nova verzija iOS sustava

 WWDC 2022.jpg Izvor: Apple

Appleova developerska konferencija (za razvojne programere) Worldwide Developers Conference održat će se od 6. do 10. lipnja 2022. WWDC je jedan od tri najbitnija Appleova godišnja događaja, a nakon predstavljanja nove verzije operativnog sustava za iPhone i iPad u rujnu slijedi predstavljanje sljedeće generacije iPhone 14 modela.

Očekuje se da će iOS 16 donijeti velike promjene i „svježe“ Appleove aplikacije, uz nove načine interakcije koji dolaze na sljedeći iPhone. Widgeti na početnom ekranu, koji su stigli uz iOS 14, nisu interaktivni, što bi se s novom verzijom OS-a moglo promijeniti.

Osvježenje bi moglo zahvatiti Appleove nativne aplikacije poput web preglednika Safari i poruka, ali bi mogle stići i neke nove aplikacije, kao što je verzija iOS 11 donijela Files, zatim Measure u iOS-u 12 te Translate u iOS-u 14.

 Apple iOS 15.5.jpg Izvor: Youtube

Ako ste očekivali novi izgled sučelja, sve ukazuje da to toga ove godine neće doći. Dakle, možemo očekivati osvježenje, ali potpuni redizajn neće biti predstavljen ove godine. Posljednji put je to Apple napravio s iOS 7 u 2013. godini, sa živim bojama u izborniku.

Apple je nedavno predstavio iOS 15.5 i to je zasigurno posljednje veliko ažuriranje prije nego li iOS 16 bude dostupan za nadogradnju. Verzija 15.5 donijela je neke nove značajke, ali manje bitne, a ispravili su neke bugove.

iOS 15.5 - ovo su novosti
Izvor: Youtube

Kad bismo mogli očekivati novi iOS 16? Prva javna beta trebala bi stići uz treću razvojnu beta verziju u srpnju 2022. Posjetimo se, Apple je javnu beta verziju za iOS 15 isporučio 30. lipnja 2021. Dakle, nova verzija bi mogla nešto malo kasniti. Finalna verzija će biti javno lansirana u rujnu 2022. zajedno s novim iPhone 14 modelima.

Na kraju dodajmo kako u skorašnje vrijeme od Applea možemo očekivati nove vrste funkcionalnosti poput Door Detection (prepoznavanje vrata), Live Captions (titlovi uživo), Apple Watch Mirroring.

 Apple iOS 15 (2).jpg Izvor: Apple

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI