NAKON 8 DESETLJEĆA POSLOVANJA: Epson otvara muzej | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NAKON 8 DESETLJEĆA POSLOVANJA: Epson otvara muzej

Autor Krunoslav Ćosić

Uz fizički muzej pokrenut će se i web stranica povodom 80. obljetnice

 Seiko sat (2).jpg Izvor: Epson

Suwa Epson muzej otvorit će se u sklopu korporativnog sjedišta u Suwi, Nagano, u Japanu. Seiko Epson korporacija slavi svoju 80. godinu poslovanja - Epsonov prethodnik Daiwa Kogyo, Ltd. osnovan je u svibnju 1942. godine.

Muzej od dva dijela, koji se sastoji od obnovljenog muzeja Monozukuri i nove Memorijalne dvorane, pružit će posjetiteljima priliku da saznaju o Epsonovoj povijesti i njegovim proizvodima iz prošlosti. Memorijalna dvorana smještena je u nekadašnjoj upravnoj zgradi, čija je izgradnja završena u listopadu 1945. godine. Ova nedavno obnovljena povijesna zgrada od sada će biti otvorena za javnost.

 epson 1.jpg Izvor: Epson

Epson se tijekom osam desetljeća razvijao prenoseći svoje znanje inovatora i proizvođača. Usavršavajući tehnologiju mikro obrade i precizne obrade koju je Epson razvio za satove i njena primjena u drugim područjima je ono što je potaknulo rast tvrtke.

Obnovljena je izvorna upravna zgrada iz razdoblja osnivanja i otvorena kao Memorijalna dvorana kako bi se posjetitelji vratili u prošlost i doživjeli povijest i priče o proizvodima iz prošlog vremena. Izlošci u Memorijalnoj dvorani pokrivaju razdoblje do 1970-ih, vrijeme u kojem je zgrada zapravo korištena.

Glavni izlošci su prikazi proizvodnje u vremenu osnivanja, napredak u mehaničkim satovima i tehnologiji te vještinama koje ih okružuju. Zatim priča o razvoju kvarcnog sata te pojava i razvoj kompaktnog digitalnog pisača.

 Seiko sat.jpg Izvor: Seiko

Od tehnologije i vještina koje se koriste u izradi mehaničkih satova, prvog kvarcnog sata na svijetu do kompaktnog digitalnog pisača EP-101 iz kojeg proizlazi ime marke Epson posjetitelji će dobiti retrospektivni pogled na učinkovite, kompaktne i precizne tehnologije koje je Epson razvio od svog osnutka.

Posjetitelji Suwa Epson muzeja mogu ujedno razgledati i Monozukuri muzej u kojem se nalazi lenta vremena proizvoda i tehnologije, uvod u Epson 25 Renewed korporativnu viziju, Epsonovih pet područja inovacija te praktično iskustvo ispisa.

 Epson muzej.jpg Izvor: Epson

Istodobno će se na adresi https://80th.epson.com/en otvoriti web stranica povodom 80. obljetnice kako bi se zapisala filozofija i povijest tvrtke od njezina osnutka.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI