Mala stvar, ali može biti od velike pomoći | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Mala stvar, ali može biti od velike pomoći

Autor Smartlife

Znamo da ga i vi svaki put pogrešno okrenete

 USB kabeli (1) Izvor: Shutterstock

Svakodnevno koristimo jako puno kabela - kompjutorskih, od punjača, slušalica i raznih drugih uređaja, a najveći broj njih ima neku vrstu USB priključka. Kao po nekom nepisanom pravilu, kad koristimo najčešći USB kabel Type-A okrećemo uvijek njegovu pogrešnu stranu ka ulazu i zatim ga moramo okrenuti kako bismo ga priključili.

Naravno da postoji lakši način kako brzo otkriti koji dio USB Type-A kabela ide na gornju stranu!

Proizvođači kabela obično stave logotip USB interfejsa na gornji dio kabela i tako ćete najlakše znati kako pravilno kabel okrenuti - pazite da logotip USB-a bude s gornje strane i USB ulazi u port na računalima iz prve.

 USB kabeli (2) Izvor: Shutterstock

Ako to nije slučaj tj. proizvođač kabela iz nekog razloga nije utisnuo uobičajeni USB logo na njega, onda letimičan pogled na četvrtaste rupe u samom metalu kabela otkrivaju koji je njegov dio gornji. Na gornjem mjestu su te rupe prazne dok su na donjem dijelu presvučene/zalivene plastikom u boji. Obično to bude crna, ali danas može biti i narančasta, ljubičasta, zelena ili druga.

Za USB Type-C svakako ne morate brinuti - njega okrenite na bilo koju stranu i nema greške!

 USB Type-C Izvor: Shutterstock

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI