Ugašeni Internet Explorer dobio nadgrobni spomenik | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Ugašeni Internet Explorer dobio nadgrobni spomenik

Autor Igor Martić

Spomenik se nalazi u južnokorejskom gradu Gyeongju

 Internet Explorer Gyeongju (3).jpg Izvor: Kiyoung Jung / AFP / Profimedia

Internet Explorer je službeno prestao postojati od sredine lipnja ove godine. Naravno, ukoliko IE imate instaliran na svojem računalu web preglednik će i dalje raditi, ali više ne postoji službena podrška od strane Microsofta. Od sada ste prepušteni sami sebi, što se tiče sigurnosti i sigurnosnih nadogradnji.

Korejac Kiyoung Jung je očigledno bio jako razočaran korištenjem nekada izuzetno popularnog web preglednika u svijetu, a naslijedio ga je Microsoft Edge. Na ploču koja je identična nadgrobnom spomeniku napisao je vrijeme kad se IE pojavio i kad je „preminuo“.

 Internet Explorer Gyeongju (2).jpg Izvor: Kiyoung Jung / AFP / Profimedia

17. kolovoza 1995. godine predstavljen je, a gotovo 27 godina kasnije, 15. lipnja 2022. Internet Explorer je službeno prestao postojati. Kiyoung je napisao i poruku za posljednji pozdrav: bio je dobar alat za preuzimanje drugih preglednika.

Ploča je smještena na krovu kafića, a južnokorejski inženjer Kiyoung Jung rekao je za AFP da mu je sada već nefunkcionalni web preglednik zagorčao život. Ipak, ako i dalje želite koristiti IE to je moguće kroz Edge preglednik, koji će vam to omogućiti sve do 2029. godine. U svojim nešto boljim danima, od 2009. godine u eri weba 1.0, preglednik je imao globalni tržišni udio od 65 posto za stolna računala.

 Internet Explorer Gyeongju (1).jpg Izvor: Kiyoung Jung / AFP / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI