NOVI INSTAGRAM LITE: Ima sve bitno, izbačeno je manje bitno, a radi brže | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NOVI INSTAGRAM LITE: Ima sve bitno, izbačeno je manje bitno, a radi brže

Autor Smartlife

Čak 15 puta je Instagram Lite manji od klasične Instagram aplikacije. Želite li da vam radi brže i lakše instalirajte je već sad

  Izvor: Instagram

Karakteristika jeftinijih i bazičnih Android pametnih telefona je što se često muče s teškim i tromim Android aplikacijama čije su instalacije velike, a rad opterećuje operativni sustav. Uz sve to, aplikacija nije optimizirana za slabiji hardver koji se ugrađuje u jeftinije smartphone. S Instagram Lite verzijom cilja se na tržišta u razvoju, ali dostupna je za sve korisnike Androida.

Facebook, vlasnik Instagrama, odlučio je da nakon deset mjeseci od kad aplikacija nije dostupna za preuzimanje, u više od 170 zemalja vrati Instagram Lite. I dalje se radi o mogućnostima koje nudi i obični Instagram, ali je aplikacija višestruko lakša i agilnija. Čak 15 puta je lakša.

Instalacija zauzima samo dva megabajta memorije, a štedjelo se tj. izbačene su teške po sam operativni sustav animacije, ikonice, tranzicije, pozadinske radnje i za slabiji hardver vrlo neoptimizirani procesi. Ipak, zadržane su sve foto i video opcije, filteri, Instagram opcije prijenosa uživo i slično, a na spisku su i Reels (TikTok rival), Dark Mode i GIF sličice.

Preuzmete li ovu aplikaciju imat ćete “prozračniji“ i brži Instagram čak i na skupljem tj. hardverski sposobnijem telefonu. Istovremeno, ovo je i mudar taktički potez Facebook kompanije jer je TikTok zabranjen u Indiji, Pakistanu i još nekim zemljama, a Instagram Reels je praktično kopija TikToka pa će korisnici lako moći pronaći alternativu.

Ova Instagram verzija je idealna za Android Go korisnike jer osim svega navedenog stvara i manje pozadinskih podataka te samim tim još manje opterećuje ionako skučenu radnu i korisničku memoriju. Pojedini mediji tvrde da aplikacija prikazuje i manje reklama, ali Facebook to nigdje nije zvanično objavio.