Microsoft je napravio pravu zbrku oko Windows 11 sustava | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Microsoft je napravio pravu zbrku oko Windows 11 sustava

Autor Smartlife

U tijeku su posljednje pripreme za dolazak novog operativnog sustava

 Pc zdravlje Izvor: Shutterstock

Kompanija Microsoft napravila je pravu zbrku nakon premijere Windows 11 sustava - tko će ga moći instalirati, tko neće; kakav hardver mora imati kompjutor, što ne treba; hoće li oni korisnici čiji PC službeno ne podržava novi OS moći obaviti instalaciju ili neće…

Situacija je bila takva da je kompanija čak povukla aplikaciju za provjeru PC hardvera i informiranje o spremnosti računala za Windows 11. PC Health Check aplikacija ima novu verziju i pored uobičajenih stvari koje je u stanju provjeriti o korisnikovom PC-ju, bateriji i brzini podizanja sustava, ponovo je dostupna provjera kompatibilnosti za Windows 11.

 PC-Health-Check-Aplikacija-kako-radi-za-Windows-11-1 Izvor: Marko Čavić

Klikom na provjeru dobit će se kompletne informacije o tome da li je PC kompatibilan s Windows 11 ili nije i objašnjenje zašto nije, ako je to slučaj nakon provjere. Za instalaciju Windowsa 11 potreban je 64-bitni CPU s najmanje dvije jezgre brzine po 1 GHz, 4 GB RAM-a i 64 GB prostora na disku. Naravno, tu je i čuveni TPM 2.0 zahtjev tj. opcija koja mora biti aktivirana kroz BIOS podešavanja ako je taj modul na matičnoj ploči.

 PC-Health-Check-Aplikacija-kako-radi-za-Windows Izvor: Marko Čavić

PC Health Check aplikacija otkriva spremnost računala za Windows 11 te što je potrebno nadograditi, ako nije spremna. Nova verzija aplikacije je stabilnija, radi brže, instalira se lako i ima nekoliko novih opcija - između ostalog reći će vam i koliko je godina staro vaše računalo. Prije instalacije s linka ipak provucite dokument kroz antivirus, za svaki slučaj.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI