MENG WANZHOU Kći osnivača Huaweija je slobodna | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

MENG WANZHOU Kći osnivača Huaweija je slobodna

Autor Igor Martić

Huaweijeva financijska direktorica slobodna nakon dogovora s američkim tužiteljima

 Meng Wanzhou, Huawei (1) Izvor: Shutterstock

Meng Wanzhou, financijska direktorica Huaweija i kći osnivača Rena Zhengfeija, vratila se u Kinu nakon što je postigla dogovor s američkim tužiteljima koji su povukli zahtjev za izručenje u vezi s optužbama za prijevaru.

Gotovo tri godine je Meng bila u kućnom pritvoru, nakon što su je izvršne kanadske vlasti pritvorile.

Huawei je objavio priopćenje u kojem pojašnjava dogovor s američkim Ministarstvom pravosuđa što znači da Meng neće biti dalje procesuirana. Nije se izjasnila krivom i, ako se ispune uvjeti sporazuma, SAD će povući kaznenu prijavu protiv nje nakon 14 mjeseci, objavio je Mobile World Live.

 Meng Wanzhou, Huawei (2) Izvor: Shutterstock

Na brifingu za medije, nakon što je puštena, Meng je zahvalila kanadskoj vladi na "ostvarivanju vladavine zakona". Huawei je dodao kako će se nastaviti braniti od američkih optužbi. Meng je u prosincu 2018. pritvorena u Kanadi zbog optužbi za prijevaru, što je bio zahtjev SAD-a. Stavljena je u kućni pritvor nakon što je optužena da je zavela HSBC u vezi s Huaweijevim odnosom s tvrtkom Skycom.

Kao dio dogovora s američkim tužiteljima Meng je priznala da je svjesno dala lažne izjave HSBC-u. Predstavnica kineskog ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying rekla je 25. rujna novinarima da su optužbe protiv Meng "tipičan slučaj proizvoljnog pritvora". Istovremeno, par Kanađana zatočenih u Kini nedugo nakon Menginog uhićenja pušteni su na slobodu kad je krenula prema kući.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI